ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία313.720 ευρώ για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στη Βοιωτία

313.720 ευρώ για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στη Βοιωτία

313.720 ευρώ για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στη Βοιωτία

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία δημοπράτησε και ανέθεσε ήδη την μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για συγκεκριμένα υδατορέματα της Π.Ε. Βοιωτίας, κόστους 313.720 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, τα προς μελέτη υδατορέματα, στα οποία θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε συνολικό μήκος 32 χιλιομέτρων, είναι οι ποταμοί Μέλας (Μαυροπόταμος), Παστέλικας και Ποταμάκι, στην περιοχή του Ορχομενού και του Κάστρου Βοιωτίας.

Τα είδη και τα στάδια των επί μέρους μελετών που θα εκπονηθούν, είναι τα ακόλουθα:

-Τοπογραφική αποτύπωση.

-Υδρολογική και υδραυλική μελέτη, με συνοπτική τεχνική έκθεση και πρόταση για τον καθορισμό των οριογραμμών (πρόταση οριοθέτησης με έργα διευθέτησης και αντιπλημμυρικά έργα).

-Περιβαλλοντική μελέτη.

-Μελέτη κτηματογράφησης κλπ.

«Θωρακίζουμε τον τόπο μας με έργα. Παρεμβαίνουμε άμεσα, όπου χρειάζεται, με δικά μας μέσα και με διαδικασίες κατεπείγοντος. Παρεμβαίνουμε, όμως και στρατηγικά. Σχεδιάζουμε, μελετούμε και προχωρούμε στην υλοποίηση αναγκαίων έργων, ώστε να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές. Με αυτή τη στόχευση, αναθέσαμε τη μελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της περιοχής του Ορχομενού και του Κάστρου Βοιωτίας και επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να προστατεύσουμε περιουσίες, να προστατεύσουμε τον τόπο μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε: «Στα υδατορέματα Μέλανας, Παστέλικας, Ποταμάκι περιοχή Ορχομενού και Κάστρου, σε μήκος 32 χλμ. παρεμβαίνουμε για να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα προβλήματα. Ήδη ανατέθηκε η μελέτη για την οριοθέτησή τους. Ένα σπουδαίο έργο που κρίνεται απαραίτητο για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων μας, την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής με απόλυτο σεβασμό τόσο της χλωρίδας όσο και της πανίδας μας (περιοχή Natura). Βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες μας με έργα και όχι με λόγια».

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι