ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«ΤοΜΥ Λιβαδειάς: Ανανέωση υποσχέσεων μετά από τρεισήμισι χρόνια καθυστερήσεων!»

«ΤοΜΥ Λιβαδειάς: Ανανέωση υποσχέσεων μετά από τρεισήμισι χρόνια καθυστερήσεων!»

«ΤοΜΥ Λιβαδειάς: Ανανέωση υποσχέσεων μετά από τρεισήμισι χρόνια καθυστερήσεων!»

Η ανακοίνωση της Γιώτας Πούλου

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Οι υποσχέσεις του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Σερέτη, και η επικοινώνησή τους από τον Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Ταγκαλέγκα, για τη λειτουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας Λιβαδειάς (ΤοΜΥ) μέσα «στους πρώτους μήνες του 2023», δεν απαλλάσσουν από τις βαρύτατες ευθύνες για την ασυγχώρητη καθυστέρηση τους Υπουργούς Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017 δημιούργησε 127 ΤοΜΥ σε όλη τη χώρα, για άμεση πρόσβαση των πολιτών στην πρόληψη και την περίθαλψη, με στόχο να μην επιβαρύνονται τα Νοσοκομεία μας. 

Από τον Ιούνιο του 2019 έχει εγκριθεί η ίδρυση της ΤοΜΥ στο κτήριο της οδού Στρατηγού Ιωάννου, για το οποίο μάλιστα ο ιδιοκτήτης υπεβλήθη σε μεγάλες δαπάνες ώστε να το προσαρμόσει στις προδιαγραφές. 

Ανέδειξα το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της ΤοΜΥ με δύο Ερωτήσεις μου στη Βουλή, επικαλούμενη και τη ζημία που υφίσταται το Δημόσιο, αφού ο ιδιοκτήτης έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και δικαίως διεκδικεί τα μισθώματα του ακινήτου. 

Είμαστε επιφυλακτικοί για τις νέες εξαγγελίες της 5ης ΥΠΕ και ελπίζουμε να μην είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό «τρικ», ενώ οι πολίτες της Λιβαδειάς εξακολουθούν να στερούνται τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας της ΤοΜΥ.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι