ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε μεγάλη συμμετοχή έγινε η εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο στο Δίστομο

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο στο Δίστομο

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο στο Δίστομο

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας και ο Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας διοργάνωσαν, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία πραγματοποιήθηκε με αρκετή συμμετοχή κόσμου. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος ήταν βασικός εκφωνητής του ραδιοσταθμού των φοιτητών στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973. Για τον Διστομίτη φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Καΐλη, που έγραψε τα συνθήματα στη πύλη του Πολυτεχνείου και δολοφονήθηκε από όργανα της χούντας μερικούς μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1974, ενώ η δολοφονία του παρουσιάστηκε ως «αυτοκτονία», μίλησε η Αμαλία Παπαϊωάννου, αρχαιολόγος και Συντονίστρια του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού. Την εκδήλωση προλόγισαν ο Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος Δ.Α.Α. και Νίκος Μπούρας, πρόεδρος του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Βοιωτίας, ενώ την συζήτησε συντόνισε ο Διστομίτης δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και τις δύο αίθουσες παρουσιάσεων του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις ομιλίες όσο και για τη συζήτηση που ακολούθησε. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε με τη συμμετοχή της την εκδήλωσή αυτή, αναδεικνύοντας την έντονη ευαισθησία της για το θέμα. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε η πολυάριθμη παρουσία νεολαίων της περιοχής.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος πολιτών, ο βουλευτής Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτης, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Δ. Τσιχλάκης, νυν και πρώην αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών, κοινωνικών και τοπικών φορέων.

«Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και η επιτυχία της εκδήλωσης, μας δίνει νέα δύναμη να συνεχίζουμε, ενωτικά και δυναμικά, την αγωνιστική μας πορεία, συνδέοντας το μήνυμα του Νοέμβρη για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία, με τις σημερινές διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού μας, για ένα καλύτερο μέλλον και μια ζωή με Αξιοπρέπεια.» αναφέρει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι