ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην συγχώνευση των δύο δημοτικών σχολείων στα Βάγια προτείνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

ΒΑΓΙΑ

#TAGS: Βάγια  Σχολεία  ΔΠΕΒ 

(copyright: Eurokinissi)

Την συγχώνευση των δύο δημοτικών σχολείων στα Βάγια προτείνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Την συγχώνευση των δύο δημοτικών σχολείων στα Βάγια προτείνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Σε επικοινωνία που είχε το radiothiva.gr με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Παναγιώτα Σιδερά-Χουλιάρα, έγινε γνωστό πως η Διεύθυνση θα καταθέσει πρόταση στον Δήμο Θηβαίων, στην οποία θα προτείνει την συγχώνευση των δύο δημοτικών σχολείων που βρίσκονται στα Βάγια.

Ο Δήμος Θηβαίων στη συνέχεια θα αποφασίσει σε δημοτικό συμβούλιο το αν θα δεχτεί ή θα αρνηθεί την πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, η οποία με την σειρά της θα γνωστοποιήσει την πρότασή της και την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο και θα αποφασίσει τι θα πράξει.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, ισχύουν τα παρακάτω για τα δύο δημοτικά σχολεία, το 1ο και το 2ο, Βαγίων. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βαγίων, το οποίο είναι πενταθέσιο, λείπει η 5η τάξη, και υπάρχουν 5 τμήματα με συνολικά 60 μαθητές. Στην 1η τάξη υπάρχουν 15 μαθητές, στην 2η τάξη υπάρχουν 7 μαθητές, στην 3η τάξη υπάρχουν 10 μαθητές, στην 4η τάξη υπάρχουν 15 μαθητές και στην 6η τάξη υπάρχουν 13 μαθητές.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βαγίων, το οποίο είναι τριθέσιο, υπάρχουν 36 μαθητές, σε 3 τάξεις. Στην 2η τάξη υπάρχουν 9 μαθητές, στην 3η τάξη υπάρχουν 9 μαθητές και στην 5η τάξη υπάρχουν 18 μαθητές.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, προτείνει την συγχώνευση του 1ου Δημοτικού που είναι εξαθέσιο (λειτουργικά πενταθέσιο) με το 2ο Δημοτικό, το οποίο είναι τετραθέσιο (λειτουργικά τριθέσιο) σε ένα εννεαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Βαγίων, ενιαίου τύπου, το οποίο θα είναι ολοήμερο, με όλες τις ειδικότητες που προβλέπονται και με έδρα τα Βάγια, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των μαθητών που ανέρχεται σε 100 για το σχολικό έτος 2023-2024. Όσο αφορά την στέγαση αυτής της νέας μονάδας, αφήνεται η απόφαση για την επιλογή ή την πρόταση επιλογής του κτιρίου στον Δήμο Θηβαίων. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι