ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του Φο.Δ.Σ.Α στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

#TAGS: ΦΟΔΣΑ  Σχολεία 

Δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του Φο.Δ.Σ.Α στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας

Δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του Φο.Δ.Σ.Α στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείο Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας, ώστε να προωθήσουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση των νέων.

Σε πρώτη φάση, οι μαθητές, τόσο του Δημοτικού Σχολείου όσο και του Νηπιαγωγείου Καλλιθέας, παρακολούθησαν κινούμενα σχέδια σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, την επαναχρησιμοποίηση και άλλες πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. 

Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ανακαλύπτοντας πως τα ίδια τα ‘’σκουπίδια’’ είναι ένας κρυμμένος ‘’θησαυρός’’ καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο. Οι μαθητές μέσα από το βιωματικό τρόπο που προσφέρει το παιχνίδι, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και με πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων όπως είναι η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση των υλικών, η διαλογή στην πηγή αλλά και με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κ.ά.

Τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν με χαρά στο παιχνίδι ‘’λύσε το αίνιγμα για το περιβάλλον’’ και έπαιξαν bowling με ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντάς τους μία συμβολική ποσότητα εκτυπώσιμου χαρτιού Α4 ενώ παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης στους οικείους τους.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι