ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤα προβλήματα των αστυνομικών της Βοιωτίας συζήτησε η Ε.ΑΣ.Υ.Β. με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: ΕΑΣΥΒ  Αστυνομία  Βοιωτία 

Τα προβλήματα των αστυνομικών της Βοιωτίας συζήτησε η Ε.ΑΣ.Υ.Β. με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Τα προβλήματα των αστυνομικών της Βοιωτίας συζήτησε η Ε.ΑΣ.Υ.Β. με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, αντιπροσωπεία της Ε.ΑΣ.Υ.Βοιωτίας, παρουσία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ, κ. Γρ. Γερακαράκο, συναντήθηκε, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με τον Αρχηγό του Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιστράτηγο Σκούμα Κωνσταντίνο, όπου συζήτησαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στη Δ.Α. Βοιωτίας, τα υπηρεσιακά ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι υπηρετούντες στη Βοιωτία Αστυνομικοί, η υποστελέχωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και κυριότερα η έλλειψη δύναμης του Αστυνομικού Σταθμού Αραχώβης και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών. Επισημάνθηκε ότι την έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες της πρώην υποδιευθύνσεως Θηβών, στηλίτευσε προσφάτως σε ανακοίνωση της και η Π.Ο.ΑΣ.Υ., κατόπιν επισκέψεως κλιμακίου υπό τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Ειδικότερα αναφέρθηκε η αδυναμία στελέχωσης των εποχούμενων περιπολιών, στην πλειοψηφία των Υπηρεσιών της Διευθύνσεως, με δύο Αστυνομικούς γεγονός το οποίο χαρακτηρίστηκε από την ηγεσία ως ανεπίτρεπτο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας προχώρησε στην εισήγηση της άμεσης ενίσχυσης των Υπηρεσιών, με αποσπάσεις συναδέλφων από έτερες Αστυνομικές Διευθύνσεις, λύση η οποία εφαρμόζεται ήδη και επί μακρόν σε διάφορες Αστυνομικές Διευθύνσεις (πχ Θεσσαλονίκη, Κρήτη, κτλ).

Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Αρχηγός δεσμεύτηκε, όπως αναφέρει η Ε.ΑΣ.Υ.Β., ότι θα εξετάσει προσωπικά τα ζήτημα τα οποία ετέθησαν και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς επίλυση αυτών.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι