ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Μουλκιώτης: Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς

Γιώργος Μουλκιώτης: Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς

Γιώργος Μουλκιώτης: Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023

Σπύρος Πέππας

Η ακολουθούμενη πολιτική συρρίκνωσης που σχεδιάζει η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και των σχετικών μεθόδων που προβαίνει κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας περί αποσχίσεων οδηγεί τους τραπεζικούς υπαλλήλους σε αδιέξοδα και τους πολίτες σε αποκλεισμό από τραπεζικές υπηρεσίες.

Αυτό τονίστηκε στην συνάντηση στη Βουλή του κλιμακίου ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Γιώργο Μουλκιώτη, Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Απόστολο Πάνα, Υπεύθυνο ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τον Μιχάλη Καλαντζόπουλο, Γραμματέα Τομέα Εργασίας και τον Βασίλη Κουλούρη, Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, με το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ).

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΠ αναφέρθηκαν αναλυτικά τόσο στην σχεδιαζόμενη πολιτική συρρίκνωσης εργαζόμενων και καταστημάτων που περιλαμβάνεται στο business plan της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και στην συνεχιζόμενη πολιτική εταιρικών μετασχηματισμών που κατά εξακολούθηση εφαρμόζει η Διοίκηση της Τράπεζας, αξιοποιώντας τη - χωρίς περιορισμούς - σχετική νομοθεσία του Ν. 4601/2019. 

Επιπλέον, ζήτησαν την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε αφενός, να βελτιωθεί το εργασιακό πλαίσιο που αφορά στη διαδικασία μεταφοράς των εργαζόμενων υπό το καθεστώς των αποσχίσεων και των εταιρικών μετασχηματισμών, ώστε να διασφαλίζονται με τον βέλτιστο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας του ν. 4601/2019 και αφετέρου να μη γίνεται κατάχρηση του νομοθετικού πλαισίου ως όχημα μείωσης του προσωπικού της Τράπεζας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΣΕΤΠ για τις μέχρι τώρα ενέργειες ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και δεσμεύθηκαν για περαιτέρω κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση ανάδειξης των παραπάνω θεμάτων.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι