ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΠαραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: Κώστας Καραμανλής 

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και υποδομών υπέβαλε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, έπειτα από τα τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους.

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή

Αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι' αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Ο Κ. Καραμανλής στο σημείο της τραγωδίας

Νωρίτερα, ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, στα Τέμπη, δηλώνοντας πως «δεν θα αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί... Θα διερευνήσουμε τα αίτια του τραγικού συμβάντος με απόλυτη σοβαρότητα και απόλυτη διαφάνεια».

«Σήμερα είναι μια πραγματικά θλιβερή ημέρα, όλοι όσοι βρεθήκαμε εδώ εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας. Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στα θύματα και τις οικογένειές τους», είχε συμπληρώσει ο κ. Καραμανλής.

Πηγή: Ζούγκλα