ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΑπαλλοτριώσεις εδαφών για φωτοβολταϊκά πάρκα μέχρι και στο 20% της εγκατάστασης - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: ΑΠΕ 

Απαλλοτριώσεις εδαφών για φωτοβολταϊκά πάρκα μέχρι και στο 20% της εγκατάστασης - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Απαλλοτριώσεις εδαφών για φωτοβολταϊκά πάρκα μέχρι και στο 20% της εγκατάστασης - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ σχετικά με τις απαλλοτριώσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Σε μέγιστο ποσοστό 20% επί του συνολικού γηπέδου εγκατάστασης μπορεί να γίνει απαλλοτρίωση για το σκοπό εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, όπως προβλέπει το ενεργειακό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 163 αναφέρεται σχετικά ότι ο κάτοχος του σταθμού παραγωγής προβαίνει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του γηπέδου εγκατάστασης, εφόσον έχει εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο απόκτησης της νόμιμης χρήσης αυτού.

Ειδικά για φωτοβολταϊκούς σταθμούς η απαλλοτριωμένη έκταση δεν μπορεί να καταλαμβάνει ποσοστό μεγαλύτερο του είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συνολικού γηπέδου εγκατάστασης. Ο ως άνω περιορισμός δεν ισχύει για δάση, δασικές ή άλλες εκτάσεις, εφόσον επιτρέπεται επί αυτών η εκτέλεση έργων, σύμφωνα με τα άρθρα 45 και 53 του ν. 998/1979.

Για την τεκμηρίωση του δικαιώματος χρήσης του γηπέδου ασφαλείας της παρ. 2 του άρθρου 18 για την έκδοση της Αδείας Εγκατάστασης του αιολικού σταθμου αρκεί η απόφαση κήρυξης της απαλλοτρίωσης.

Πηγή: energypress.gr