ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΈως την Κυριακή οι αιτήσεις ανέργων για συμμετοχή σε προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων

ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: ΔΥΠΑ  Ανεργία 

(copyright: PEXEL)

Έως την Κυριακή οι αιτήσεις ανέργων για συμμετοχή σε προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων

Έως την Κυριακή οι αιτήσεις ανέργων για συμμετοχή σε προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η Δ.ΥΠ.Α. γνωστοποίησε πως την ερχόμενη Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023, και ώρα 23:59, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων που αφορούν την συμμετοχή σε προγράμματα για την αναβάθμιση δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε 120.000 ανέργους, τόσο σε ψηφιακές αλλά και σε πράσινες δεξιότητες, έχοντας ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη επανένταξή τους.

Πρόγραμμα 200 ωρών - 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-katartises-meso-ton-k-e-di-bi-m-ton-e-i-kai-ton-adeiodotemenon-k-d-b-m

Όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση εντός της προθεσμίας και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis     

 

https://www.voucher.gov.gr/

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι