ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Πούλου: Τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού, του νερού δεν θα περάσουν!

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Γιώτα Πούλου  ΣΥΡΙΖΑ 

Γ. Πούλου: Τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού, του νερού δεν θα περάσουν!

Γ. Πούλου: Τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού, του νερού δεν θα περάσουν!

Η ανακοίνωση της βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιώτας Πούλου

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Επισκεφθήκαμε χθες(σ.σ. Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023), μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μελισσάρη, τη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς, προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Επιχείρησης και να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ανοίγει τον δρόμο για το ξεπούλημα του νερού σε ιδιώτες.

Εν μέσω πανελλήνιου πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό περιβαλλοντικό της έργο και επιπλέον επιχειρεί αιφνιδιαστικά, χωρίς διαβούλευση, την αλλοίωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ΣτΕ.

 Έτσι, προκαλεί τους πολίτες και δημιουργεί ξανά κλίμα οργής, αφού η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού απέτυχαν παταγωδώς όπου κι αν εφαρμόστηκαν, δημιουργώντας μάλιστα κινδύνους για τη δημόσια υγεία, και εκτοξεύοντας την τιμή του στα ύψη.    

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, η κυβέρνηση δεν δίνει την απαραίτητη ενίσχυση στις ΔΕΥΑ, για να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί σε αυτές χρέος 150 εκατ. ευρώ, που αναγκαστικά θα μετακυλησθεί στους πολίτες. Ταυτόχρονα, τις εγκαταλείπει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να τις απαξιώσει και να προωθήσει το ξεπούλημά τους…

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, στη Θήβα και στη Λιβαδειά, και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το καταστροφικό νομοσχέδιο που βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους, τους Δήμους και όλη την ελληνική κοινωνία, αφού απειλεί ένα δημόσιο αγαθό που αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα!