ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔενδροφύτευση από το Δασαρχείο Θηβών και τον Κ.Σ.Θ. στο Μοσχοπόδι

Δενδροφύτευση από το Δασαρχείο Θηβών και τον Κ.Σ.Θ. στο Μοσχοπόδι

Δενδροφύτευση από το Δασαρχείο Θηβών και τον Κ.Σ.Θ. στο Μοσχοπόδι

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε, στο περιαστικό άλσος του Μοσχοποδίου, δενδροφύτευση από το Δασαρχείο Θηβών, με την συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Θηβών, στην οποία και βοήθησαν, με ζήλο, μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Λουτουφίου Θήβας (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) και οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας με τους εκπαιδευτικούς τους.

Ο Κ.Σ.Θ., σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την δενδροφύτευση, αναφέρει πως «Οι μικροί μας βοηθοί με τα σκαλιστήριακαι τα φτυαράκια τους και με την καθοδήγηση των υπαλλήλων του Δασαρχείου Θηβών και των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Θηβών ανέλαβαν δράση.

Χωρίστηκαν σε ομάδες και σε μόλις τριάντα λεπτά της ώρας είχαν μεταφυτεύσει 150 δενδράκια πεύκων, κυπαρισσιών και κουτσουπιών σε λάκκους φύτευσης που είχαν προετοιμάσει τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου τις προηγούμενες μέρες.

Στη συνέχεια μάζεψαν τα πλαστικά σακουλάκια των δένδρων και ότι άλλο πλαστικό βρήκαν στο χώρο, τα τοποθέτησαν σε σακούλες για ανακύκλωση και επιδόθηκαν στο «κυνήγι της ανεμώνης».

Τέλος τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου προσέφεραν κεράσματα και νερό στους μικρούς μαθητές.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι