ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά Ελλάδα2.171 δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας έστειλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους σεισμόπληκτους Τουρκίας-Συρίας

2.171 δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας έστειλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους σεισμόπληκτους Τουρκίας-Συρίας

2.171 δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας έστειλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους σεισμόπληκτους Τουρκίας-Συρίας

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ολοκληρώθηκε, τμηματική και σε συνεργασία με την Ε.Π.Ε., η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Ν. Τουρκίας και της Β. Συρίας, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τα Επιμελητήρια και την 5η ΥΠΕ.

Η ανταπόκριση των Στερεοελλαδιτών ήταν συγκινητική, όπως και των επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δέχθηκε προσφορές από επιχειρήσεις μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 76 παλέτες με 2.171 δέματα και πιο συγκεκριμένα:

518 δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

369 με με υγειονομικό υλικό και άλλα είδη γενικής χρήσης.

1.284 δέματα με είδη ένδυσης.

Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει μεταφερθεί πλέον στο λιμάνι των Πατρών. Θα φτάσει στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας με μέριμνα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία έχει εγκαταστήσει το αναγκαίο δίκτυο για την ασφαλή μεταφορά των ειδών και φροντίζει για τη συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις του τόπου, αλλά και κάθε πολίτη που ανταποκρίθηκε όπως μπορούσε για να στηρίξει τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Ο πόνος, αλλά και η αλληλεγγύη δεν γνωρίζουν σύνορα και γι' αυτό ήταν αυτονόητη για εμάς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υποστήριξης των γειτονικών μας λαών που επλήγησαν από τη μεγάλη καταστροφή, σε συνεργασία πάντα με τα Επιμελητήριά μας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας».

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης τόνισε: «Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Λαμίας και Χαλκίδας, η 5η ΥΠΕ συγκέντρωσε και απέστειλε ενδεδειγμένο υγειονομικό υλικό. Στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει και όντως υπάρχει μεταξύ των λαών μας».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Παναγιώτης Αγνιάδης δήλωσε: «Η μεγάλη οικογένεια των Επιμελητηρίων ένωσε τις δυνάμεις της με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τους σεισμοπαθείς γείτονές μας και το αποτέλεσμα είναι συγκινητικό. Ευχαριστούμε όλες τις επιχειρήσεις – μέλη μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους έχασαν τα πάντα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι