ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑντιπροσωπεία του ΚΚΕ παραστάθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

#TAGS: ΚΚΕ  ΔΕΥΑΛ  Λιβαδειά 

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παραστάθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παραστάθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Την Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, η οποία αποτελούταν από την Λιάνα Καραβασίλη γραμματέα της ΤΕ Λιβαδειάς και τους υποψήφιους βουλευτές Βοιωτίας Πέτρο Αρκουμάνη, Λουκά Γκικόπουλο και Νατάσα Τάτση, παραστάθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση την οποία έκαναν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την συμπαράστασή του ΚΚΕ στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι και συνομίλησε με αυτούς, για το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει τόσο στους ίδιους όσο και στο σύνολο του λαού.

Τονίστηκε, ότι με τη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας-Αποχέτευσης και Υδάτων υλοποιείται σήμερα, όπως αναφέρει η Τ.Ε. Λιβαδειάς του ΚΚΕ σε δελτίο τύπου της,  από τη ΝΔ ένας νέος γύρος προώθησης της πολιτικής της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση του νερού που έχει στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της χρήσης του, των υποδομών του δικτύου, των εργασιών συντήρησής του. Ότι ο νόμος αυτός, που αποτελεί προαπαιτούμενο του ταμείου ανάκαμψης, θα φέρει νέο γύρο επίθεσης στο δικαίωμα του λαού για ασφαλή, ποιοτική και φθηνή ύδρευση και άρδευση. Επισημάνθηκε, ότι με τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) ήδη η ΕΥΔΑΠ κι η ΕΥΑΘ λειτουργούν ως Ανώνυμες Εταιρείες ενταγμένες στο χρηματιστήριο, με κριτήριο την κερδοφορία των μετόχων τους κι όχι τις ανάγκες του λαού.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τις εξελίξεις, για το μέλλον των ΔΕΥΑ και την ανασφάλεια που ενισχύεται, αλλά και για το γεγονός ότι τα πάντα πια αποτελούν εμπόρευμα που χρυσοπληρώνουμε όλοι.

Οι υποψήφιοι βουλευτές κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές, γεγονός που όπως είπαν θα δώσει δύναμη στην οργάνωση της πάλης και την αντίσταση σε κάθε είδους αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και δυστυχώς έχουν τραγικά αποτελέσματα σαν αυτά των Τεμπών.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι