ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Δήμο Θηβαίων - Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το Έθνος (Βίντεο-Φωτό)

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: 25η Μαρτίου  Δήμος Θηβαίων 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Δήμο Θηβαίων - Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το Έθνος (Βίντεο-Φωτό)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Δήμο Θηβαίων - Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το Έθνος (Βίντεο-Φωτό)

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Θηβαίων, μέσα σε κλίμα χαράς και εθνικής υπερηφάνειας, τόσο στη Θήβα όσο και στον υπόλοιπο Δήμο.

Το πρωί του Σαββάτου συντελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες μαχητές “Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος” της Επανάστασης του 1821, το Σάββατο της 25ης Μαρτίου, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Θήβας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Πατέρα Γεωργίου Τουλουμάκου. Ομιλία εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 4ου Γυμνασίου Θηβών, κα Μαρία Χατζηκυριάκου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, συλλόγων και φορέων της πόλης.

Συγκεκριμένα στεφάνι κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας Ταξίαρχος κ. Πέτρος Φωτιάδης, ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Γεώργιος Κακούρης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας ουραγός κ. Γεώργιος Τσομάκος,η Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου κ.Μανάρα -Μαυράκη, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Θήβας, ο Ερυθρός Σταυρός,εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, μέλος της Επιτροπής ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων, ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θήβας, αντιπροσωπείες από το Λύκειο των Ελληνίδων, τον πολιτιστικό Σύλλογο Λάϊο,την Ένωση Μικρασιατών Θήβας, τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας, τους πολιτιστικούς Συλλόγους Τερψιχόρειον και Αμφίωνας, τους Συλλόγους Αυτοάμυνας Φυλάττω,Γυναικών Ισμήνη, Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Θήβας, Φροντιστηρίου θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας,το Εσπερινό Λύκειο,το 4ο Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό καθώς και αντιπροσωπεία παιδικών Σταθμών Θήβας.

Στη συνέχεια, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής και του πλήθους των θεατών πραγματοποιήθηκε η παρέλαση όλων των σχολείων, συλλόγων και φορέων της πόλης καθώς και του στρατού.

Στη κάμερα του radiothiva.gr μίλησε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γ. Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε πως η ημέρα του Σαββάτου ήταν ημέρα διπλής εορτής, ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επανάσταση του 1821, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει πως «μια χούφτα Έλληνες με λίγα μέσα κατάφεραν και ξεσηκωθήκανε απέναντι στον Τουρκικό ζυγό και μπόρεσαν και οδήγησαν την χώρα στο νέο κράτος, στην παλιγγενεσία του κράτους. Ένα μήνυμα που βγαίνει είναι ότι η ομοψυχία και η ομοθυμία και η ομόνοια και η αλληλεγγύη είναι αρετές για τις οποίες οι Έλληνες έχουν παλέψει όλα αυτά τα χρόνια και μας έχουν διδάξει, αρετές πάρα πολύ επίκαιρες τις οποίες τις έχουμε πραγματικά ανάγκη στις δύσκολες προκλήσεις που ζούμε στην καθημερινή μας ζωή.» ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλη την Ελλάδα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γρ. Παπαβασιλείου, δήλωσε με τη σειρά του «Διπλή γιορτή σήμερα για την ορθοδοξία και για τον ελληνισμό, τιμή σήμερα στους ήρωες που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Εδώ στα ιερά χώματα της Θήβας, αλλά και της περιοχής γίνανε πάρα πολλές μάχες, οι οποίες συνέβαλαν και αυτές για την απελευθέρωση, όχι μόνο της Θήβας αλλά και όλης της Ελλάδος. Χρόνια πολλά στους Έλληνες, χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα.»

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χωστίων, κ. Μ. Δέδες, δήλωσε από την Δομβραίνα, όπου παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών, πως το μήνυμα και το σύνθημα αυτής της ημέρας είναι ότι ο άνθρωπος ανάμεσα στους αιώνες παλεύει για την ελευθερία και την ανεξαρτησία και σήμερα εμείς πρέπει να μείνουμε ξάγρυπνοι πάντα, για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δομβραίνας, κ. Κώστας Μπούγιας ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Ελλάδα, στους απανταχού Έλληνες και στους κατοίκους της Δομβραίνας, ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του με «Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821».

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Δήμο Θηβαίων - Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το Έθνος

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλαταιών, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, ανέφερε, από την Δομβραίνα, πως ο εορτασμός της ημέρας έχει να κάνει με την απόδοση τιμών στους ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους αλλά ειδικά στην επανάσταση του 1821. «Παράλληλα, επειδή γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει έντονο και το θρησκευτικό συναίσθημα, να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στην γιορτή του Ευαγγελισμού κάτι που αγγίζει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το λυπηρό σήμερα είναι ότι οι αναφορές κάθε χρόνο στους προγόνους μας, στις μάχες που έδωσαν, στα αποτελέσματα που έφεραν ενάντια στους ζυγούς και τα κακώς κείμενα, βρίσκονται επίκαιρα κάθε φορά και βρίσκουν εμάς που λειτουργούμε σε αυτή τη σύγχρονη Ελλάδα δυστυχώς να μην είμαστε θα έλεγα ικανοί να φτάσουμε στο επίπεδο των αγώνων των προγόνων μας. Είναι κρίμα σήμερα στην Ελλάδα να παλεύουμε για στοιχειώδη ζητήματα δημοκρατικά και να ζητάει ο Έλληνας την ασφάλειά του. Δεν μπορεί σήμερα το αίμα των αγωνιστών του 1821 να αντιστοιχεί με το αίμα που χύνεται στους δρόμους και στους σιδηροδρόμους και να παλεύουμε για τα στοιχειώδη. Εύχομαι αυτή η ημέρα να είναι μια ημέρα γιορτής η οποία όμως να είναι και ημέρα εξ αρχής των αγώνων που έχουν να κάνουν με αυτά που δικαιούται ο πολίτης, ο φτώχος πολίτης, ο άρρωστος πολίτης, ο αδύναμος πολίτης. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλο τον ελληνισμό».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ και υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Στ. Χαλβατζής ευχήθηκε με την σειρά του χρόνια πολλά, τονίζοντας πως η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Έλληνες και είναι ημέρα διπλής εορτής, υπογραμμίζοντας πως το γεγονός πως οι δύο εορτές συμπίπτουν δείχνει τους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ της θρησκείας και της πατρίδας. «Νομίζω όλοι μας έχουμε υποχρέωση να σκύβουμε τέτοιες ημέρες και να βαπτίζουμε τις αρχές μας και τις ιδέες μας σε σχέση με το τι πρέπει ο καθένας από μας να κάνει σήμερα προκειμένου να μπορέσουμε και εμείς όχι μόνο να παραδώσουμε ελεύθερη τη χώρα που αγωνίστηκαν κάποιοι το 1821 αλλά να την παραδώσουμε ακόμα καλύτερη.»