ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΛύση στο πρόβλημα της διαφοράς του ΦΠΑ για τους πτηνοτρόφους ζητά η Γ. Πούλου

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Γιώτα Πούλου  ΣΥΡΙΖΑ 

Λύση στο πρόβλημα της διαφοράς του ΦΠΑ για τους πτηνοτρόφους ζητά η Γ. Πούλου

Λύση στο πρόβλημα της διαφοράς του ΦΠΑ για τους πτηνοτρόφους ζητά η Γ. Πούλου

«Να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα της διαφοράς του ΦΠΑ που «γονατίζει» τους πτηνοτρόφους παραγωγούς!»

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γ. Πούλου, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπ. Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, η οποία συνυπογράφεται από 25 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την επιστολή της «Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών» (ΠΕΟΠΠ) για τη διαφορά μεταξύ ΦΠΑ αγοράς ζωοτροφών και πωλήσεων ζώντων ορνιθίων.

Η κ. Πούλου σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Αναφορά, πως η ΠΕΟΠΠ καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία των πτηνοτρόφων παραγωγών έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση, δεδομένης της διαφοράς του ΦΠΑ μεταξύ των ζωοτροφών που είναι 6% και της πώλησης των ζώντων ορνιθίων που είναι 13%. Αυτό έχει ως συνέπεια οι παραγωγοί να βγαίνουν χρεωστικοί στον ΦΠΑ. Ωστόσο, επειδή η πληρωμή των τιμολογίων πραγματοποιείται ακόμη και 12 μήνες μετά την έκδοσή τους, οι παραγωγοί δεν έχουν την δυνατότητα να αποδώσουν στο κράτος χρήματα που δεν έχουν εισπράξει ακόμα. Επιπλέον, πολλοί πτηνοτρόφοι χρησιμοποίησαν τα ποσά αυτά τους τελευταίους μήνες για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους που έχει εκτοξευτεί, με αποτέλεσμα να αδυνατούν πλέον να αποδώσουν τον ΦΠΑ.

Οι πτηνοτρόφοι ζητούν την εξίσωση των συντελεστών αγοράς ζωοτροφών και πωλήσεων ζώντων ζώων, καθώς και τη ρύθμιση όλων των χρεών τους που έχουν εν τω μεταξύ δημιουργηθεί, επισημαίνει η βουλευτής, ενώ, αναφερόμενη προς την Κυβέρνηση, τόνισε πως «πρέπει να σταματήσει επιτέλους να αδιαφορεί, και να αναζητήσει, σε διαβούλευση με τους παραγωγούς, δίκαιη και βιώσιμη λύση!»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι