ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΠήρε παράταση η προθεσμία υποβολής στοιχείων για την μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτών

ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: ΥπΑΑΤ  Αγρότες 

Πήρε παράταση η προθεσμία υποβολής στοιχείων για την μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτών

Πήρε παράταση η προθεσμία υποβολής στοιχείων για την μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτών

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023

Γιώργος Πέππας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε πως με απόφαση του Υπουργού, κ. Γεωργαντά, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, και του Υφυπ. Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου, δόθηκε παράταση στην προθεσμία της υποβολής στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας για το πρώτο έτος εφαρμογής, στην ειδική εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δημιουργήθηκε ειδικά για την υποβολή των εν λόγω στοιχείων, με σκοπό τη μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτών.

Τα στοιχεία των εν λόγω συμβάσεων που αφορούν πωλήσεις προϊόντων που έχουν διενεργηθεί εντός του 2022 βάσει συμβάσεων εντός του 2022 ή νωρίτερα, υποβάλλονται, από τους επαγγελματίες αγρότες του άρθρου 1 για την εφαρμογή της απαλλαγής από το φόρο κατά πενήντα τοις εκατό (50%), πριν την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 και το αργότερο μέχρι και τις 30/6/2023 και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τον αγοραστή μέχρι και τις 28/7/2023.

Οι παραγωγοί του άρθρου 2 υποβάλλουν τα στοιχεία των συμβάσεων που συντάχθηκαν από 26/5/2022 και έως 31/12/2022, για την εφαρμογή του ευεργετήματος απαλλαγής από τον φόρο κατά τριάντα τοις εκατό (30%), μέχρι και τις 30/6/2023 και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τον αγοραστή μέχρι και τις 28/7/2023.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι