ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΙ. Μπούγας: Μια ψύχραιμη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου και οι επερχόμενες εκλογές

ΦΩΚΙΔΑ

#TAGS: Ιωάννης Μπούγας  ΝΔ  Φωκίδα 

Ι. Μπούγας: Μια ψύχραιμη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου και οι επερχόμενες εκλογές

Ι. Μπούγας: Μια ψύχραιμη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου και οι επερχόμενες εκλογές

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Μπούγας, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε τόσο στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 όσο και στις επερχόμενες εκλογές, κάνοντας έναν απολογισμό ενώ εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους συμπατριώτες του για την ανανέωσης της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Μπούγας υπογράμμισε ότι η «ΝΔ κατέγραψε μια μεγάλη νίκη, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς στην Φωκίδα το ποσοστό του 46,23% είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας εικοσαετίας, ήτοι από το 2004 και 6 μονάδες πάνω από το πανελλαδικό», ενώ αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές και στη Φωκίδα, επισήμανε ότι «Θα ζητήσω από τους συνυποψήφιους μου να πραγματοποιήσουμε μαζί περιοδείες σε ολόκληρη τη Φωκίδα, να εξηγήσουμε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, την εθνική ανάγκη επίτευξης αυτοδυναμίας, αλλά και την προοπτική της επόμενης τετραετίας της Κυβέρνησης της ΝΔ για τον τόπο μας.»

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Μπούγας:

«Έχω εκφράσει κατ΄επανάληψη την πεποίθησή μου ότι όσοι μετέχουν στον δημόσιο βίο, οφείλουν περιοδικά να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους, να κάνουν ενώπιον των πολιτών την αποτίμηση του έργου τους και να εξηγούν το σχεδιασμό τους για το μέλλον.

Λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές, με την ψυχραιμία που δίνει η χρονική απόσταση από το αποτέλεσμα και τον ορατό ορίζοντα πλέον των επόμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, επιτρέψτε μου, με βάση τα επίσημα αποτελέσματα να κάνω ένα «ενδιάμεσο» απολογισμό, αφού αναφέρω κάποια –ελάχιστα- στοιχεία, ώστε να τεκμηριώσω τις θέσεις και απόψεις μου και στη συνέχεια να ενημερώσω όπως οφείλω, για τους βραχυπρόθεσμους στόχους μας.

Η ΝΔ κατέγραψε μια μεγάλη νίκη, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς στην Φωκίδα το ποσοστό του 46,23% είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας εικοσαετίας, ήτοι από το 2004 και 6 μονάδες πάνω από το πανελλαδικό.

Επιπλέον η ΝΔ στη Φωκίδα κατέγραψε ιστορικά τη μεγαλύτερη διαφορά (27 μονάδες) από το δεύτερο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε ποσοστό 19,31%.    

Επίσης το ποσοστό της ΝΔ στην Φωκίδα είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες στη Στερεά Ελλάδα, όπως και το ποσοστό της διαφοράς μεταξύ πρώτου και δευτέρου κόμματος.

Προσωπικά οφείλω για άλλη μια φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους συμπατριώτες μου για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπό μου. Με τίμησαν με την ψήφο τους 4986 πολίτες της Φωκίδας, αριθμός ρεκόρ από το 2009 για εκλεγέντα βουλευτή και με διαφορά 602 ψήφων από τον αμέσως επόμενο συνυποψήφιό μου, που επίσης συνιστά τη μεγαλύτερη διαφορά από το 2009.

Τα ως άνω εκλογικά πλέον δεδομένα, είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης και εργώδους συλλογικής προσπάθειας, που δεν έγινε ασφαλώς τις λίγες ημέρες της προεκλογικής περιόδου, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι, αλλά ολόκληρη την προηγούμενη τετραετία κι ενός μεγάλου, σπουδαίου, μετρήσιμου και πρωτόγνωρου για τη Φωκίδα έργου της Κυβέρνησης, που αφορά στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομών σε ολόκληρο το νομό, στην βελτίωση των δομών Υγείας, Παιδείας και Ασφάλειας, καθώς και στις σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις της τετραετίας.

Για το κυβερνητικό έργο, αλλά και το έργο στη Φωκίδα, καθώς και τον σχεδιασμό της επόμενης τετραετίας, είχα τη χαρά να μιλήσω άμεσα και αδιαμεσολάβητα με ήπιο, θετικό λόγο και δίχως ανούσιες και διχαστικές αντεγκλήσεις στους συμπατριώτες μου, σε κάθε γωνιά της Φωκίδας, αλλά και στους ετεροδημότες μας, σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα αστικά κέντρα της Φωκίδας, στην Αθήνα και στην Πάτρα, στα καφενεία των μικρών χωριών, στις πλατείες και στις γειτονιές.

Το έργο αυτό, κυρίως η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυστυχώς και άλλοι, επιχείρησαν συστηματικά ολόκληρη την προηγούμενη τετραετία, να αποδομήσουν. Επιχείρησαν να υποτιμήσουν ή να αμφισβητήσουν τη συμβολή του μοναδικού βουλευτή σε αυτό, καταφεύγοντας, δυστυχώς μεθοδευμένα, σε απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, με ανακρίβειες, προσωπικές επιθέσεις, προσβολές και ύβρεις μέσω δημοσιευμάτων, ομιλιών, επώνυμων ή ανώνυμων σχολίων στο διαδίκτυο.

Η στάση και συμπεριφορά των πολιτών στις εκλογές, τους έδειξε ότι ο λαός της Φωκίδας αποδοκιμάζει τέτοιες ανοίκειες μεθόδους, καταδικάζει ανήθικες προσωπικές επιθέσεις εναντίον ανθρώπων που γνωρίζει καλά το ήθος, την επαγγελματική, κοινωνική, επιστημονική, οικογενειακή και πολιτική πορεία τους και κυρίως δεν ανέχεται να υποτιμούν τη νοημοσύνη του, επιχειρώντας να του παρουσιάσουν ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά από αυτά που βλέπουν και βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες της Φωκίδας (έναρξη εργασιών διαγώνιου και φράγματος Τολοφώνος, αναβίωση ελαιώνα, και σύσταση φορέα, καλή λειτουργία του Νοσοκομείου, συνεχής βελτίωση του Πανεπιστημιακού Τμήματος, ενίσχυση της Ασφάλειας, θέσπιση εντοπιότητας και επιπλέον ποσοστό ενίσχυσης 15% για τις επιχειρήσεις της Φωκίδας με βάση τον αναπτυξιακό νόμο, κλπ).

Στο δρόμο προς τις εκλογές της 25ης.Ιουνίου πάντα με θετικό, ευπρεπή και ενωτικό λόγο θα συνεχίσω την επικοινωνία μου με κάθε συμπατριώτη μας. Θα ζητήσω από τους συνυποψήφιους μου να πραγματοποιήσουμε μαζί περιοδείες σε ολόκληρη τη Φωκίδα, να εξηγήσουμε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, την εθνική ανάγκη επίτευξης αυτοδυναμίας, αλλά και την προοπτική της επόμενης τετραετίας της Κυβέρνησης της ΝΔ για τον τόπο μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για αυτοδύναμη ΝΔ και ισχυρή Φωκίδα!»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι