ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΛαϊκή Συσπείρωση: Αυτοί είναι οι πρώτοι 72 υποψήφιοι για τον Δήμο Θηβαίων

Λαϊκή Συσπείρωση: Αυτοί είναι οι πρώτοι 72 υποψήφιοι για τον Δήμο Θηβαίων

Λαϊκή Συσπείρωση: Αυτοί είναι οι πρώτοι 72 υποψήφιοι για τον Δήμο Θηβαίων

Κάλεσμα στο λαό του Δήμου Θηβαίων - Με τις ανάγκες των πολλών ή με τα κέρδη των λίγων

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023

Σπύρος Πέππας

Μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα ακούσουμε για πολλοστή φορά διάφορους υποψήφιους να λένε γενικά κι αόριστα ότι «αγαπάνε τον τόπο» μας και ότι έχουν «αναπτυξιακό όραμα» για αυτόν.

Αποφεύγουν όμως να πουν συγκεκριμένα ότι η «ανάπτυξη» που οραματίζονται και υπηρετούν είναι αυτή που παίρνει από τους απλούς δημότες για να ταΐσει τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι η «ανάπτυξη» του Δήμου - φοροεισπράκτορα και πλασιέ των επιχειρηματικών συμφερόντων, της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, της υποβάθμισης των δημόσιων χώρων, της «πράσινης» μετάβασης που καταστρέφει το περιβάλλον και μετατρέπει την ενέργεια σε είδος πολυτελείας.

Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της κατεύθυνσης. Για εμάς σημασία έχει η αύξηση του λαϊκού εισοδήματος, η ελάφρυνση των δημοτών από τέλη και φόρους, η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, η προστασία και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, η απόλυτη προστασία της ανθρώπινης ζωής από τις φυσικές καταστροφές, η ενέργεια και το νερό να γίνουν κοινωνικά αγαθά.

Στο συνδυασμό μας συσπειρώνονται εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια συναντηθήκαμε σε διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα, χωρίς εξαρτήσεις από μικρά ή μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενάντια στη πολιτική των κυβερνήσεων που μετατρέπει την καθημερινότητα σε αγώνα επιβίωσης.

Μας τιμά ιδιαίτερα το ότι με τη Λαϊκή Συσπείρωση συνεργάζονται ως υποψήφιοι δεκάδες άνθρωποι με διαφορετική πολιτική προέλευση, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση και στο Δήμο, να συντελεστεί μία στροφή υπέρ των συμφερόντων των δημοτών. Η συμμετοχή τους διαμορφώνει μια νέα αγωνιστική συνεργασία.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ:

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ

Η Δημοτική Αρχή της Θήβας, με επικεφαλής τον κ. Αναστασίου, εκφράζοντας την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, δεν έκανε σχεδόν τίποτα για τους πολλούς, για τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών:

-Παρά τα δύο χρόνια έντονης σεισμικής δραστηριότητας, αδιαφόρησε για το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Στην πόλη της Θήβας λειτουργούν σχολικά κτήρια του προπερασμένου αιώνα ή κτήρια όπως το ΕΠΑΛ που είναι στατικά επικίνδυνα.

-Σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των νέων ζευγαριών, αδιαφόρησε για την απουσία κρίσιμων δομών όπως είναι ένας βρεφονηπιακός σταθμός ή ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

-Διατήρησε στο ακέραιο τα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες και τις μικρές επιχειρήσεις, όπως και την πανάκριβη τιμή του νερού.

-Δεν έπραξε τίποτα για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στη Θήβα, δηλαδή για τη χωροθέτηση και απόκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, τη διάνοιξη δρόμων. Αντίθετα συνηγόρησε στην παραχώρηση σημαντικών εκτάσεων σε ιδιώτες.

-Στοιχήθηκε πίσω από την κυβέρνηση στο μείζον θέμα του Νοσοκομείου Θήβας και των υπολοίπων δομών υγείας, λέγοντας ότι όσοι κινητοποιούνται κινδυνολογούν.

-Αδιαφόρησε για την ουσιαστική ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή, παρά τις τεράστιες δυνατότητες.

-Αδιαφόρησε για την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, συντασσόμενη με την κυβερνητική πολιτική της απαγόρευσης των προσλήψεων, ενώ δε στήριξε έμπρακτα τους εργαζόμενους του Δήμου.

-Αδιαφόρησε για το συνεχές μαράζωμα των χωριών του Δήμου, το συνεχόμενο κλείσιμο κρίσιμων υποδομών, την απουσία αναγκαίων έργων.

-Συντήρησε το δίκτυο πελατειακών και ρουσφετολογικών σχέσεων δημοτικών αρχόντων με τους πολίτες, αντί της ορθολογικής λειτουργίας των υπηρεσιών.

Στον αντίποδα, δεν άφησε κανένα επιχειρηματικό συμφέρον παραπονεμένο:

-Έδωσε κυριολεκτικά γη και ύδωρ στους ομίλους της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης», γεμίζοντας ασφυκτικά τις Δημοτικές Ενότητας Θίσβης και Πλαταιών με ανεμογεννήτριες και όλο το Δήμο με εκατοντάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών. Φέρει ακέραια την ευθύνη για τη βάναυση αλλοίωση του τοπίου σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου προς τον Κορινθιακό. Ψήφισε την αύξηση του ορίου εγκατάστασης Αιολικών στη Δ. Ε. Θίσβης και υπερασπίστηκε σθεναρά το σχέδιο εγκατάστασης δεύτερου Κέντρου Υψηλής Τάσης στη Θίσβη.

-Διατήρησε στο ακέραιο εξόφθαλμες εκπτώσεις στα ανταποδοτικά τέλη των βιομηχανιών της περιοχής.

-Αύξησε κατά 78%, στο ποσό των 1,13 εκατ. ευρώ ετησίως την εισφορά του Δήμου προς το ΦΟΔΣΑ, πρακτικά δηλαδή σε συγκεκριμένους εργολάβους.

-Δεν έκανε καμία απολύτως προσπάθεια ώστε μια σειρά μελέτες ή έργα μικρής κλίμακας να υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου, στέλνοντας κυριολεκτικά τα πάντα σε εργολάβους.

-Προχώρησε στην διαδικασία κατασκευής της εργολαβικής ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων), ανοίγοντας το δρόμο για πολύ αρνητικές εξελίξεις.

Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, οι υπόλοιποι συνδυασμοί του Δημοτικού Συμβουλίου παρείχαν κρίσιμη στήριξη στη δημοτική αρχή όταν αυτή τη χρειάστηκε. Η ταύτιση μεταξύ αυτών των συνδυασμών στη βάση της πολιτικής που μας έχει φέρει ως εδώ, αποδεικνύεται και από το διαρκές «παζάρι» μεταξύ διαφόρων παραγόντων για το ποιος θα πάει με ποιον. Στα βασικά και κρίσιμα ζητήματα συμφωνούν, γι’ αυτό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα όλοι να πάνε με όλους, με βασικό κριτήριο την ατομική προβολή και τη νομή των αξιωμάτων.

Η παράταξη Παπαβασιλείου τήρησε στάση πλήρους συμπολίτευσης με τη δημοτική αρχή. Εξαρχής διαφάνηκε η έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής πρότασης για το Δήμο, που εκφράστηκε στη συνέχεια με την αποχώρηση μελών του συνδυασμού έως και τον ευθύ εναγκαλισμό ορισμένων με τη δημοτική αρχή. Η παράταξη Τραμπάκουλου, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις συναίνεσε σε κεντρικά ζητήματα πολιτικής της δημοτικής αρχής. Η στάση των δυνάμεων αυτών, ανέδειξε ως ουσιαστική και μοναδική αντιπολίτευση στο Δήμο την Λαϊκή Συσπείρωση.       

Οι κόντρες που πήγαιναν χέρι – χέρι με συνεχή παζάρια εδώ και μήνες, ανάμεσα σε τοπικούς παράγοντες που συναινούσαν διαρκώς επί 4 χρόνια στα κρίσιμα θέματα, οδήγησαν τελικά σε δύο συνδυασμούς, αυτόν του κ. Αναστασίου και αυτόν του κ. Στάικου. Είναι αδύνατο να ξεχωρίσεις ποιος από τους δύο είναι πιο κυβερνητικός από τον άλλο, ποιος εξαρτάται περισσότερο από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ειδικά των ΑΠΕ. Δύο συνδυασμοί από τα ίδια, παλιά υλικά που μας έχουν φέρει ως εδώ, οι οποίοι ταυτίζονται απόλυτα στις θέσεις τους αλλά διαφωνούν αποκλειστικά και μόνο για την καρέκλα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική που εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή και η συναινετική αντιπολίτευση, κάνοντας το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, βρήκε εμπόδια:

-Μια σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ ανάγκασαν τη δημοτική αρχή αλλά και τους υπόλοιπους συνδυασμούς σε αναδίπλωση, έστω και φραστική.

-Ο συντονισμός δεκάδων κοινωνικών φορέων για την υγεία ανέδειξε την ανάγκη ο αγώνας για την πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας, ενάντια στην ομερτά ότι «όλα βαίνουν καλώς» ή το στείρο τοπικισμό μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς, που βγάζει λάδι την πολιτική των κυβερνήσεων.

-Η ανάδειξη της ανάγκης για ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής θωράκισης όλων των δημόσιων κτηρίων, με προτεραιότητα στα σχολεία ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

-Η αξιόλογη πολιτισμική δραστηριότητα πολλών συλλόγων, που συχνά έβρισκαν τοίχο στη δημοτική αρχή για εύλογα και δίκαια αιτήματα στήριξης ανέδειξαν την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του πολιτισμού, πέρα από τη λογική της τουριστικής προβολής χωρίς κανένα περιεχόμενο.

Στις παραπάνω μικρές ή μεγαλύτερες δράσεις η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας προσπάθησε να έχει συμβολή. Ακριβώς εδώ βρίσκεται μία σημαντική, ειδοποιός διαφορά της αντίληψής μας για το ρόλο της δημοτικής αρχής. Για εμάς μπορούν να γίνουν πολλά εάν επιδιώκεται η μαζική συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, του λαού του Δήμου στην ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Η ζωντανή, ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών για όσα τους απασχολούν, μαζί με τη συλλογική διεκδίκηση μέτρων κι έργων για την κάλυψη των αναγκών μας είναι απαράβατος όρος.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κερδίσουμε.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους προβληματίζονται και όσους αγανακτούν με την κατάσταση που επικρατεί, να κάνουν το βήμα της αποφασιστικής συνεργασίας και ενίσχυσής μας στις επερχόμενες εκλογές.

Τώρα μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο, αποφασιστικό βήμα υπέρ των δυνάμεων της αντίστασης και της διεκδίκησης υπέρ των πολλών, υπέρ των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού.

Οι βασικοί άξονες των θέσεων - αιτημάτων μας είναι οι εξής:

•Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους.

•Κάλυψη όλων των κενών και αναγκαίων θέσεων προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

•Ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών και της τιμής του νερού στη Θήβα, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους. Αύξηση της δημοτικής φορολογίας σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

•Να μπει φρένο στην άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ στο Δήμο, προστασία του περιβάλλοντος, κατασκευή και διεκδίκηση έργων στα χωριά για την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής.

•Καμία σκέψη για εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, είτε άμεση είτε μέσω ΣΔΙΤ.

•Πολεοδομική πολιτική με γνώμονα το Σχέδιο Πόλης και το ΓΠΣ για την απόκτηση κοινοχρήστων χώρων και την υπεράσπιση του πολιτισμικού αποθέματος, που δεν θα υποκύπτει σε ιδιωτικά συμφέροντα και δεν θα αναθεωρείται για την υποστήριξή τους, αλλά θα εναρμονίζεται με το συλλογικό και δημόσιο συμφέρον. Σε αυτά τα πλαίσια, σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης για τα ρέματα.

•Υλοποίηση αναγκαίων έργων στα χωριά του Δήμου (Βιολογικός Καθαρισμός Δ.Ε. Πλαταιών και Θίσβης, δίκτυο ύδρευσης Βαγίων).

•Στήριξη των υπηρεσιών του Δήμου και υλοποίηση μελετών κι έργων από αυτές.

•Χρηστή, διαφανής και νόμιμη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Αποσύνδεση των διοικητικών μηχανισμών από ρουσφετολογικές δραστηριότητες.

•Στήριξη και ανάπτυξη των κοινωνικών δομών του Δήμου.

•Κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων. Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στη Θήβα. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

•Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με προσανατολισμό στη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, ενάντια στη λογική της εμπορευματοποίησης. Καμία σκέψη για εργοστάσιο καύσης υπολειμμάτων - απορριμμάτων στην περιοχή μας.

•Διεκδίκηση σύνδεσης της πόλης με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, στήριξη του ΚΤΕΛ για πυκνές τοπικές συγκοινωνίες.

•Ολοκληρωμένα σχέδια στήριξης και ανάπτυξης γειτονιών και οικισμών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (Αλυκή, παλαιός Συνοικισμός, Εργατικές Κατοικίες Θήβα ΙΙΙ, ολοκλήρωση πράξης εφαρμογής στη συνοικία «Πινδάρου»).

•Διεκδίκηση ολόπλευρης στήριξης των Ρομά στην κατεύθυνση της ένταξής τους στην κοινωνία, ένταση της προσπάθειας για κλείσιμο του καταυλισμού στο Πυρί.

•Διεκδίκηση της αναβάθμισης των δημοσίων μονάδων υγείας και της κάλυψης όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Θήβας και το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

•Έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού, της δημιουργίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού με αναβάθμιση των υποδομών και δημιουργία νέων. Μέριμνα για την ενίσχυση, προβολή και αξιοποίηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, στήριξη του δημοτικού ωδείου και της φιλαρμονικής.

•Καθημερινή μάχη στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ. Έμπρακτη στήριξη του Κέντρου Πρόληψης και διεκδίκηση κλειστού θεραπευτικού προγράμματος, ολοκληρωμένης μονάδας απεξάρτησης στη Βοιωτία.

•Στήριξη των Τοπικών Συμβουλίων με έμφαση στην ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στο σχεδιασμό, τη διεκδίκηση και υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων κι έργων.

Η αγωνιστική δράση και η αποφασιστική συμμετοχή των λαϊκών δυνάμεων μπορεί να δώσει μια νέα ελπίδα στον Δήμο Θηβαίων και στην διοίκηση των τοπικών θεμάτων. Με την Λαϊκή Συσπείρωση και τη συνεργασία της με αγωνιστές που βρεθήκαμε μαζί στα προβλήματα και στους αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αναδεικνύεται μια νέα, ουσιαστική προοπτική για τα λαϊκά συμφέροντα στο Δήμο Θήβας. Σε μια δύσκολη περίοδο δυσχερών συσχετισμών για το λαϊκό παράγοντα, η συμμετοχή στους αγώνες και η στήριξη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και των συνεργαζόμενων αγωνιστών μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και στο Δήμο, για να συντελεστεί μία ελπιδοφόρα αλλαγή υπέρ των συμφερόντων των δημοτών.

 

Αυτοί είναι οι πρώτοι 72 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν:

1.            Ανδριανού Μαγδαληνή (Μάγδα) του Χαρίλαου (Θήβα)

2.            Αναστασίου – Δεληκωνσταντής Παναγιώτης του Αναστασίου (Θήβα)

3.            Αραπίτσα Σωτηρία του Παναγιώτη (Θήβα)

4.            Βενιζέλου Δήμητρα του Μελετίου (Μελισσοχώρι)

5.            Βράχας Γεώργιος του Λάμπρου (Θήβα)

6.            Βρεττός Αριστείδης (?ρης) του Δημητρίου (Λεύκτρα)

7.            Γερογιάννης Φίλιππος του Θωμά (Καπαρέλλι)

8.            Γκιζιώτη Κατερίνα του Χαραλάμπους (Θίσβη)

9.            Γκιόκας Παναγιώτης του Σπύρου (Θήβα)

10.          Γκούμας Μελέτιος του Θεοδώρου (Πλαταιές)

11.          Ιωάννου Ζωή του Γεωργίου (Θήβα)

12.          Καντίκα Ιωάννα του Ελευθερίου (Θήβα)

13.          Καραμάνης Θεόδωρος του Νικολάου (Θήβα)

14.          Κατσαβός Αναστάσιος του Γεωργίου (Θήβα)

15.          Κατσιμίχα Θεοδώρα του Λουκά (Λεύκτρα)

16.          Κατσογιάννη Στυλιανή (Στέλλα) του Γεωργίου (Πλαταιές)

17.          Κοκκινόπουλος Ιπποκράτης του Αναστασίου (Ξηρονομή)

18.          Κολιγιάννης Λάζαρος του Αλεξάνδρου (Ελλοπία)

19.          Κόλλιας (Μπελιάς) Ιωάννης του Δημητρίου (Θήβα)

20.          Κολοβός Δημήτριος του Βασιλείου (Θήβα)

21.          Κούλη Ευσταθία (Έφη) του Ανδρέα (Θήβα)

22.          Κώνστα Κωνσταντίνα του Γεωργίου (Θήβα)

23.          Λαζάρου - Ακρίβου Κωνσταντίνα (Ντίνα) του Γεωργίου (Θήβα)

24.          Λαλιώτης Γεώργιος του Δημητρίου (Θήβα)

25.          Λεμπέση Παναγιώτα (Γιώτα) του Γεωργίου (Θήβα)

26.          Λιαμπότης Αλέξανδρος του Γεωργίου (Θήβα)

27.          Λιαμπότης Κωνσταντίνος του Θεοδώρου (Θήβα)

28.          Λοΐζου Ειρήνη του Ανδρέα (Θήβα)

29.          Λουκόπουλος Δημήτριος του Κωσνταντίνου (Καπαρέλλι)

30.          Λυμπέρη Ασημίνα (Μίνα) του Χρήστου (Θήβα)

31.          Μαργαρίτη Γεωργία του Φωτίου (Θήβα)

32.          Μαργέτη Σοφία του Αναστασίου (Ελλοπία)

33.          Μελισσάρης Παναγιώτης του Νικολάου (Θήβα)

34.          Μήλιος Θεμιστοκλής του Αργυρίου (Θήβα)

35.          Μπάκας Παρασκευάς του Ευαγγέλου (Θήβα)

36.          Μπακόλα – Τσιριγγάνου Σοφία του Ιωάννη (Θήβα)

37.          Μπαρδώσα Αλεξάνδρα του Παναγιώτη (Θήβα)

38.          Μπεκρή Αναστασία (Νατάσα) του Στέφανου (Θήβα)

39.          Μπούμπας Κυριάκος του Γεωργίου (Θήβα)

40.          Νίκας Ιωάννης του Θωμά (Αμπελοχώρι)

41.          Πανουσάκη Μαρία του Ηλία (Θήβα)

42.          Παπαγεωργίου Χαράλαμπος του Μιχαήλ (Θήβα)

43.          Παπαδημητρίου Βασίλειος του Ταξιάρχη (Ελλοπία)

44.          Παπαδημητρίου Ευφροσύνη (Φρόσω) του Στυλιανού (Βάγια)

45.          Παπακωνσταντίνου Λεωνίδας του Σπυρίδωνος (Θήβα)

46.          Παπαζαχαρουδάκη - Παπασωτηρίου Βασιλική του Κωνσταντίνου (Πλαταιές)

47.          Παπαναστασίου Γιάννης του Αθανασίου (Αμπελοχώρι)

48.          Πόκας Ευάγγελος του Βασιλείου (Ελαιώνας)

49.          Πρεβεζάνος Ηλίας του Σπυρίδωνος (Θήβα)

50.          Ραχούτης Απόστολος του Αλεξάνδρου (Καπαρέλλι)

51.          Ρήγου Μαρία του Αναστασίου (Καπαρέλλι)

52.          Ροβολής Παύλος του Χρήστου (Θήβα)

53.          Ρόκας Ιωάννης – Μάριος του Αναστασίου (Λεύκτρα)

54.          Ρουπάκα Ευφροσύνη (Φρόσω) του Βασιλείου (Θήβα)

55.          Σαρρή Μαρία του Σταύρου (Θήβα)

56.          Σίννη Τριγώνα του Ιωάννη (Καπαρέλλι)

57.          Σκαλής Κωνσταντίνος του Στυλιανού (Ξηρονομή)

58.          Σκούμας Αθανάσιος του Δημητρίου (Θήβα)

59.          Σταμάτης Ιωάννης του Ιωάννη (Χώστια)

60.          Στεργίου Βασιλική (Βάσω) του Ευαγγέλου (Μελισσοχώρι)

61.          Στεφανόπουλος Σωτήριος του Παναγιώτη (Θήβα)

62.          Στοιχειός Παναγιώτης του Κωνσταντίνου (Καπαρέλλι)

63.          Σύρος Δημήτριος του Αλεξάνδρου (Ελλοπία)

64.          Σύρος Σοφοκλής του Δημητρίου (Ελλοπία)

65.          Σύρου Καλομοίρα του Δημοσθένη (Ελλοπία)

66.          Τουρίκης Λουκάς του Παναγιώτη (Δομβραίνα)

67.          Τραμπάκουλος Αριστείδης (?ρης) του Ηλία (Θήβα)

68.          Τσάκωνας Κωνσταντίνος του Γεωργίου (Ύπατο)

69.          Φουσιάνη Πρεσβεία (Βιβή) του Κωνσταντίνου (Θήβα)

70.          Φραντζής Αναστάσιος του Σεραφείμ (Χώστια)

71.          Χριστόπουλος Δημήτριος του Κλεομένη (Βάγια)

72.          Ψούνης Χρήστος του Σπυρίδωνος (Θήβα)