ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣτηρίζεται από τον Δήμο Δελφών η υπό σύσταση Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Φωκίδας

Στηρίζεται από τον Δήμο Δελφών η υπό σύσταση Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Φωκίδας

Στηρίζεται από τον Δήμο Δελφών η υπό σύσταση Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Φωκίδας

Π. Ταγκαλής: «Στόχος η διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς»

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Δελφών, επεσήμανε πως στηρίζει εμπράκτως την ίδρυση της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Φωκίδας, αξιολογώντας ως άκρως σημαντική την καταγραφή και μέσω αυτής τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του τόπου.

Πιο συγκεκριμένα και κατόπιν αιτήματος των εμπνευστών της εν λόγω πρωτοβουλίας, ο Δήμος Δελφών αποφάσισε να προμηθεύσει την υπό σύσταση Ομάδα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, θέτοντας υπό την αιγίδα του τη σπουδαία αυτή προσπάθεια μέσω της οποίας ο τόπος μας θα αποκτήσει έναν ακόμα πυρήνα διατήρησης της κληρονομιάς μας.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, συγχαίρει όλους όσοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Φωκίδας, σημειώνοντας: «Μέσα από τις διηγήσεις των παλαιότερων, τα βιώματα και τις εμπειρίες τους, οι νέες γενιές θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί αυτών, κρατώντας ζωντανή τη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν. Ο Δήμος, πιστός στις δεσμεύσεις μας για στήριξη όλων των υγιών πνευμόνων του τόπου μας, στέκεται αρωγός και σε αυτή την προσπάθεια, με στόχο τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς».