ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠαρέμβαση Μουλκιώτη στη Βουλή για αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον καταυλισμό των Ρομά στη Θήβα

Παρέμβαση Μουλκιώτη στη Βουλή για αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον καταυλισμό των Ρομά στη Θήβα

Παρέμβαση Μουλκιώτη στη Βουλή για αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον καταυλισμό των Ρομά στη Θήβα

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ . Οικονόμου, ζητώντας να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον καταυλισμό Ρομά στον Δήμο Θηβαίων και να ενισχυθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις του.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μουλκιώτης με την αναφορά αυτή μεταφέρει στην Βουλή τα αιτήματα του Δημάρχου Θηβαίων για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι δημότες με την ύπαρξη του καταυλισμού Ρομά που λειτουργεί στο Βορειοδυτικό άκρο της πόλεως των Θηβών και τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται από τους κατοίκους του καταυλισμού (επιθέσεις σε διερχόμενους οδηγούς, ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών κ.λ.π.).

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι, ενώ το πρόβλημα είναι έντονο τα τελευταία χρόνια, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί και λόγω υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος, που εξυπηρετεί και τις ανάγκες των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα (μεταγωγές κλπ), ενώ υπάρχουν και δομές μεταναστών στα όρια της πόλεως.

Υπενθυμίζεται ότι για ένα χρονικό διάστημα κατά το παρελθόν, κατά το οποίο λειτουργούσε σταθερό σημείο φύλαξης επί της γέφυρας, «υπήρχε σχετική ηρεμία όμως αυτό εγκαταλείφθηκε δεδομένου ότι δεν αρκούσαν τα άτομα για τις υπόλοιπες υπηρεσιακές ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν».

Τέλος, υπογραμμίζονται τα αιτήματα του Δημάρχου Θηβαίων για:

α) την μετεγκατάσταση των Ρομά σε οικισμό που θα δημιουργηθεί όπως προβλέπεται από τον νόμο.

β) το ενδεχόμενο δημιουργίας Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας με δεδομένο ότι ο Δήμος Θηβαίων είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος της Βοιωτίας και ο τρίτος μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

γ) την επαναφορά του μέτρου του σταθερού σημείου φύλαξης στο ύψος του καταυλισμού.

δ) την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών με αστυνομικούς, με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, καθώς επίσης και την ενίσχυση του ΑΤ Θήβας με επιχειρησιακές ομάδες ΟΠΚΕ μέτρο που στο πρόσφατο παρελθόν είχε αποδώσει τα μέγιστα.

Με την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Γιώργος Μουλκιώτης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει άμεσα υπόψη τα ως άνω αιτήματα του Δημάρχου Θηβαίων και να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις και τις σχετικές ενέργειες του.   

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι