ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΠαρουσιάστηκαν οι βασικές δράσεις του Υπ. Τουρισμού για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

(copyright: PIXABAY)

Παρουσιάστηκαν οι βασικές δράσεις του Υπ. Τουρισμού για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Παρουσιάστηκαν οι βασικές δράσεις του Υπ. Τουρισμού για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσίασε τις βασικές δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη.

Αναλυτικότερα, η κ. Υπουργός, επεσήμανε πως μπαίνουν τα θεμέλια και δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε ο ελληνικός τουρισμός να μπει σε μια νέα τροχιά, να ανανεωθεί, να εξελιχθεί και να ανοίξει καινούργιους δρόμους. Στόχος μας είναι, είπε η κα Κεφαλογιάννη, ο ελληνικός τουρισμός του αύριο να παραμείνει θελκτικός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στις τοπικές κοινωνίες.

Η υπουργός αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), συνολικού ύψους περίπου 387 εκατομμυρίων ευρώ και τα οποία διαρθρώνονται σε τέσσερις άξονες:

• Στην προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών μας.

• Στην διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

• Στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

• Και τέλος στην ενίσχυση της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με νέα προσέγγιση και αξιοποίηση νέων εργαλείων.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και θα υλοποιηθούν άμεσα τέσσερις δράσεις που αφορούν στην αναβάθμιση εγκαταστάσεων χιονοδρομικών και ορειβατικών καταφυγίων, την βελτίωση της προσβασιμότητας σε παραλίες και την αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων. Οι δράσεις αυτές κινητοποιούν ήδη πόρους ύψους περίπου 222 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως το Υπουργείο εργάζεται εντατικά ώστε να επιτύχει τη μέγιστη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων, ενώ τόνισε πως διαθέτει το σχέδιο και την πολιτική βούληση ώστε να κερδίσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Με την υλοποίηση όλων των έργων που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε, κατέληξε η υπουργός Τουρισμού, στοχεύουμε σε μια ανάπτυξη που αφορά όλη τη χώρα και τα οφέλη της οποίας θα κατανέμονται στην κοινωνία και τους πολίτες ισόρροπα δίκαια και ανταποδοτικά.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι