ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΈφαγαν κάψουλες πλυντηρίου και κατέληξαν στο νοσοκομείο - Το trend που είχε σημάνει συναγερμό το 2018

ΚΟΣΜΟΣ

#TAGS: Πρόκληση  Ταϊβάν 

Έφαγαν κάψουλες πλυντηρίου και κατέληξαν στο νοσοκομείο - Το trend που είχε σημάνει συναγερμό το 2018

Έφαγαν κάψουλες πλυντηρίου και κατέληξαν στο νοσοκομείο - Το trend που είχε σημάνει συναγερμό το 2018

Πρόκειται για μπάλες πλυντηρίου και όχι για καραμέλες

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Προβληματισμό προκαλεί η είδηση πως τρεις άνθρωποι στην Ταϊβάν νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο, αφού έφαγαν κάψουλες πλυντηρίων, οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεδρικής εκστρατείας της χώρας. Οι τρεις τους, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, φέρεται να μπέρδεψαν το πολύχρωμο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου με καραμέλες, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο ένας εξ αυτών που έφαγαν την κάψουλα ήταν 80 ετών και η μία 86. Και τα τρία θύματα υποβλήθηκαν από τους γιατρούς σε πλύση στομάχου και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Οι περισσότερες κάψουλες πλυντηρίου περιέχουν αιθανόλη και υπεροξείδιο του υδρογόνου, τα οποία είναι εξαιρετικά τοξικά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 460.000 κάψουλες διανεμήθηκαν από γραφείο του Εθνικιστικού Κόμματος για λογαριασμό του υποψηφίου για την προεδρία Hou Yu-ih. Ο Hung Jung-chang, επικεφαλής του γραφείου του Εθνικιστικού Κόμματος στην κεντρική Ταϊβάν, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, όπως μεταδίδει η NewYorkPost.

«Στο επόμενο κύμα επισκέψεων από σπίτι σε σπίτι, δε θα διανείμουμε αυτού του είδους το υλικό προεκλογικής εκστρατείας», δήλωσε ο Χουνγκ. «Θα τονίσουμε επίσης στους πολίτες πως πρόκειται για μπάλες πλυντηρίου και όχι για καραμέλες».

Ωστόσο, λίγα χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2018, το Fox News ανέφερε ότι η κατανάλωση καψουλών πλυντηρίου ρούχων οφείλονται για τουλάχιστον 10 θανάτους: δύο νηπίων και οκτώ ηλικιωμένων με άνοια. Την ίδια χρονιά, τα μέσα ενημέρωσης έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το «Tide Pod Challenge». Μία άκρως επικίνδυνη πρόκληση.

Πολλοί έφηβοι εκείνη την εποχή, δημοσίευσαν βίντεο με τους ίδιους να μασούν ταμπλέτες, που κατασκευάζονται από την Tide. Μια ποικιλία από άλλες παρόμοιες μάρκες χρησιμοποιήθηκαν επίσης από τους έφηβους, οι οποίοι συμμετείχαν στην άκρως επικίνδυνη πρόκληση.

Το κράτος πρότεινε στους πολιτικούς να φτιάξουν νόμο, βάσει του οποίου θα εμπόδιζαν την Tide και συγκεκριμένα το τμήμα της που φτιάχνει τις κάψουλες να κατασκευάζει συσκευασίες, που παραπέμπουν σε φαγώσιμα.

Ο γερουσιαστής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Brad Hoylman, και η συνέλευση Aravella Simotas πρότειναν ένα νομοσχέδιο που απαιτεί από τις εταιρείες να διασφαλίζουν ότι οι συσκευασίες των απορρυπαντικών τους έχουν «ομοιόμορφο χρώμα», το οποίο «δεν θα είναι ελκυστικό για τα παιδιά», ενώ αυτά θα πρέπει να είναι συσκευασμένα σε αδιαφανές περιτύλιγμα, που «δεν διαπερνάται εύκολα από το δάγκωμα ενός παιδιού».

Πηγή: newsbeast.gr