ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θήβα για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θηβών (Βίντεο-Φωτό)

ΘΗΒΑ

#TAGS: Πρωτοδικεία  Θήβα 

(copyright: Radiothiva.gr)

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θήβα για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θηβών (Βίντεο-Φωτό)

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θήβα για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θηβών (Βίντεο-Φωτό)

«Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση της περιοχής μας, δεν θα ανεχτούμε να καταντήσουμε να ζούμε σε μια μίζερη περιοχή και μια μίζερη επαρχία»

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Μαζική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, στα Δικαστήρια της Θήβας, κατά της υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Θήβας, με την τεράστια συμμετοχή του κόσμου, πάρα πολλών φορέων, όλων των Βουλευτών Βοιωτίας, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Ντασιώτη, του Δημάρχου Θηβαίων, κ. Γιώργου Αναστασίου, του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων, κ. Γιώργου Αραπίτσα, της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, κ. Σωσώς Μανάρα, και πάρα πολλών αυτοδιοικητικών τόσο του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και των δύο βαθμών.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η διαμαρτυρία αυτή ήταν η αρχή, με τον κόσμο να συμμετέχει στο κάλεσμα αυτό, υπογραμμίζοντας πως αν συνεχιστεί να παραμένει η Κυβέρνηση στην απόφαση για υποβάθμιση και κλεισίματος του Πρωτοδικείου, ο κόσμος αυτός θα δεκαπλασιαστεί, θα γίνει χείμαρρος. «Είναι δίκαιο το αίτημα που έχουμε, να παραμείνει το Πρωτοδικείο μας ανοιχτό, γιατί αυτό το δικαιούται η περιοχή» ανέφερε ο κ. Αναστασίου, συμπληρώνοντας πως «Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση της περιοχής μας, δεν θα ανεχτούμε να καταντήσουμε να ζούμε σε μια μίζερη περιοχή και μια μίζερη επαρχία, καταδικασμένη σε διοικητικό, οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.»

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, κ. Μανάρα, έκανε γνωστό πως η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την Πανθηβαϊκή συγκέντρωση τα λέει όλα, για να στηριχθεί η παραμονή του Πρωτοδικείου της Θήβας και να έχει όλες τις λειτουργίες του όπως πρέπει. Η κ. Μανάρα έστειλε ειδική επιστολή στον Πρωθυπουργό, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με το πολιτικό του γραφείο, σημειώνοντας ότι «ίσως το θέμα να ξανασυζητηθεί», και υπογράμμισε πως «εμείς αγωνιζόμαστε, γιατί έχουμε όλα τα κριτήρια.»

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας της Ν.Δ., κ. Λ. Κτιστάκης, ανέφερε ότι η θέση παραμένει σταθερή, να παραμείνουν ως έχουν τα δύο Πρωτοδικεία στη Βοιωτία, δεδομένου ότι είναι μοναδικό παράδειγμα η Βοιωτία που έχει δύο επαρχίες, με την παλιά έννοια.

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θήβα για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θηβών

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, δήλωσε ότι η συμμετοχή του κόσμου θα έχει κάποιο αποτέλεσμα σε αυτή τη διεκδίκηση για την παραμονή του Πρωτοδικείου της Θήβας, τονίζοντας «Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο της Θήβας»

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης σημείωσε πως η συγκέντρωση αυτή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ενωτική, χωρίς ίχνος αλλοπρόσαλλης ή διχαστικής λογικής, με όλους να ζητούν παραμείνει το Πρωτοδικείο της Θήβας, να μην υποβαθμιστεί. «Η Κυβέρνηση να αφήσει τα παιχνίδια και τα διάφορα σχέδια που έκανε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με την σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης, επεσήμανε ότι ήταν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, με παλμό και πραγματική επιθυμία των κατοίκων και των φορέων να διατηρηθεί το Πρωτοδικείο, «αυτό ακριβώς λέμε και εμείς, εξαίρεση της Βοιωτίας από τον Δικαστικό Χάρτη».

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κ. Γιώργος Αραπίτσας, σημείωσε ότι «έχουμε ταχθεί υπέρ των δύο Πρωτοδικείων εξ αρχής» και πως τα Πρωτοδικεία πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν, για να προχωρήσει πολύ καλύτερα το έργο της δικαιοσύνης.

Τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας», κ. Αντώνης Τουλουμάκος, ανέφερε πως εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής των φορέων, δηλαδή των τριών Δήμων της ανατολικής Βοιωτίας, και πάνω από 60 κοινωνικών φορέων, στέλνουν από τη Θήβα μήνυμα προς τη Κυβέρνηση πως η απόφαση της και σχεδιασμός της να κλείσει το Πρωτοδικείο της Θήβας, μιας περιοχής όπου υπάρχει η μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, ένα από τα πιο σύγχρονα δικαστικά κτίρια με οκτώ αίθουσες, και οι κύριες γυναικείες φυλακές της χώρας, και όπου κατοικούν και εργάζονται πάνω από 80.000 άνθρωποι, δεν θα περάσει. «Όσα λέγονται περί επιτάχυνσης πολύ απλά στην περίπτωση των δικαστηρίων της Θήβας δεν ισχύουν, δεν μπορεί στοιχειώδης υπηρεσίες να αντιμετωπίζονται με όρους κόστους-οφέλους.» ενώ υπογράμμισε πως είναι στο χέρι της Κυβέρνησης αυτό που έγινε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024 στη Θήβα, να μην επαναληφθεί σε πολύ μεγαλύτερο και σε έκταση και ένταση βαθμό.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι