ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυμμετοχή του Αν. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στην ευρεία σύσκεψη του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

#TAGS: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  Δημήτρης Βουρδάνος 

Συμμετοχή του Αν. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στην ευρεία σύσκεψη του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Συμμετοχή του Αν. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στην ευρεία σύσκεψη του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αποζημιώσεις κρατικής αρωγής από ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχε ο ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Βουρδάνος, μέσα στα πλαίσια της διαρκούς επαφής και συνεργασίας της Περιφέρειας με το Υπουργείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η κα Τετώρου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη των επιτροπών κρατικής αρωγής και των δύο πλευρών.

Βασικό θέμα της σύσκεψης, ήταν η επίλυση σε προβλήματα που χρονίζουν στην καταβολή των αποζημιώσεων μέσω της κρατικής αρωγής, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, φωτιές) «Θάλεια», «Ιανός», φωτιά στην Βόρεια Εύβοια, «Daniel”, «Elias» κατά τα έτη 2020 -2023, στο πάγιο κεφάλαιο και στον εξοπλισμό τους.

Κατά την διάρκειά της, έγινε εκτενής ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα.

Κοινός στόχος και των δύο μερών είναι να υπάρξει άμεσα θετικό αποτέλεσμα και να γίνει αποπληρωμή των αποζημιώσεων προς τους αγρότες μετά από τόσες καθυστερήσεις.

«Οι ενέργειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς και οι επιτροπές κρατικής αρωγής που έχουν συσταθεί, δουλεύουν ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες και να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες συμπολίτες μας.   Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θεραπεύσουμε το πρόβλημα της μέχρι σήμερα καθυστέρησης», δήλωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Βουρδάνος. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι