ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕ.Κ.Λιβαδειάς: «Θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα χωρίς τέλος»

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

#TAGS: ΕΚΛ  Εργατικό Ατύχημα 

Ε.Κ.Λιβαδειάς: «Θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα χωρίς τέλος»

Ε.Κ.Λιβαδειάς: «Θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα χωρίς τέλος»

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, αναφέρθηκε με ανακοίνωση που εξέδωσε, στο εργατικό δυστύχημα που έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 σε χώρο των Ναυπηγείων Χαλκίδας, όπου ένας άνδρας κατά την ώρα της εργασίας του καταπλακώθηκε από καταπέλτη πλοίου. Το Ε.Κ.Λ. αναφέρει πως «Ακόμη ένας συνάδελφος βρήκε τραγικό θάνατο από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αλλά και από την εντατικοποίηση της εργασίας.», απαιτώντας να διαλευκανθούν άμεσα οι συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Η ανακοίνωση:

«Εργατικό δυστύχημα συνέβη το Σάββατο 30/3/2024 το μεσημέρι, στο χώρο των Ναυπηγείων Χαλκίδας, όπου εργαζόμενος καταπλακώθηκε από καταπέλτη πλοίου την ώρα που εκτελούσε εργασίες συγκόλλησης. Το πλοίο, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Ηλιόπουλου, βρισκόταν στα Ναυπηγεία Χαλκίδας σε νοικιασμένο για τις εργασίες χώρο και ο εργαζόμενος δούλευε εκεί σε εργολαβικό συνεργείο.

Ακόμη ένας συνάδελφος βρήκε τραγικό θάνατο από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αλλά και από την εντατικοποίηση της εργασίας.

Φτάνει πια! Δεν ανεχόμαστε να πηγαίνουμε στη δουλειά με το φόβο για το πώς θα γυρίσουμε.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του νεκρού συνάδελφου.

Απαιτούμε να διαλευκανθούν άμεσα οι συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και την Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής του ΣΕΠΕ να λάβουν άμεσα μέτρα για τη στελέχωση των Ελεγκτικών Μηχανισμών, ώστε μέσω των συνεχών και ουσιαστικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς να παρέχονται και να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας ώστε να υπάρχει πρόληψη των ατυχημάτων για να σταματήσουμε να θρηνούμε συναδέλφους.»