ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Σεραφείμ Δέδες στο Ράδιο Θήβα - Έτοιμη η Τ.Κ Χωστίων να υποδεχτεί τους Βοιωτούς

ΘΗΒΑ

Ο Σεραφείμ Δέδες στο Ράδιο Θήβα - Έτοιμη η Τ.Κ Χωστίων να υποδεχτεί τους Βοιωτούς

Ο Σεραφείμ Δέδες στο Ράδιο Θήβα - Έτοιμη η Τ.Κ Χωστίων να υποδεχτεί τους Βοιωτούς

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Χωστίων, κ. Σεραφείμ Δέδες, μίλησε στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», για τα Χώστια και το Σαράντι.

Συγκεκριμένα ο κ. Δέδες επισήμανε πως «όλα είναι έτοιμα» και πως τόσο τα Χώστια όσο και το Σαράντια αναμένουν «όλο τον Βοιωτικό Κόσμο». Αναφορικά με τα καταστήματα, «άνοιξαν δειλά, δειλά και κάνουν μια εκτίμηση πως ο Βοιωτικός κόσμος δεν θα φύγει για τα νησιά αλλα θα έχουμε εσωτερικό τουρισμό. Είμαστε έτοιμοι, οι δημόσιοι χώροι είναι καθαροί στο 80%, περιμένουμε μερικούς εργολάβους για να καθαρίσουν και τα υπόλοιπα χόρτα.» Σχετικά με το τρίμηνο πρόγραμμα που είχε θέσει, ο κ. Δέδες γνωστοποίησε πως έχει υλοποιηθεί σχεδόν πλήρως, «το μόνο που μένει είναι να βάλουμε τη ράμπα για τα ΑΜΕΑ και τις σημαδούρες».

Τόσο στα Χώστια όσο και στο Σαράντι τα καταστήματα είναι ανοιχτά και αναμένουν τους Βοιωτούς.

Η συζήτηση στη συνέχεια πήγε στην καθαριότητα, η οποία αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα για όλο τον Δήμο Θηβαίων. Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χωστίων επισήμανε πως «δίνω μια μάχη καθημερινά για τη καθαριότητα», υπογράμμισε ότι έχει διαμορφωθεί ένας χώρος για να πετάνε οι κάτοικοι τα κλαιδιά, ενώ διαρκώς υπενθυμίζει στους κατοίκους να μην πετάνε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να πειθαρχούν και να διατηρείται καθαρή η περιοχή. «Πλέον το χωριό και η παραλία είναι καθαρά.»

Τέλος, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η περιοχή με τη ηλεκτροδότηση, ο κ. Δέδες γνωστοποίησε πως το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχουν διακοπές του ρεύματος, όταν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, επισημαίνοντας παράλληλα πως πραγματοποιούνται ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος και για την άμεση επιδιόρθωση των βλαβών, όταν αυτές δημιουργούνται.