ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από την Γιώτα Πούλου

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Γιώτα Πούλου  ΣΥΡΙΖΑ 

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από την Γιώτα Πούλου

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από την Γιώτα Πούλου

Κυριακή, 7 Απριλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από την Γιώτα Πούλου:

«Η υγεία είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στο οποίο κάθε πολίτης αξίζει ισότιμη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης ή κοινωνικής τάξης.

 Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. εφαρμόζουν πολιτικές που στοχεύουν στη συστηματική υπονόμευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και προωθούν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και την ιδιωτικοποίησή του. Αντί να επενδύει στη στήριξη του ΕΣΥ με υγειονομικές υποδομές και προσλήψεις προσωπικού, προτάσσει την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του κόστους-οφέλους, σε βάρος της ελεύθερης και ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε παροχές υγείας και προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που εκπροσωπεί!

Είναι καθήκον μας να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να αγωνιστούμε για την ενίσχυση του ΕΣΥ με στόχο τη διασφάλιση δωρεάν ποιοτικής και συμπεριληπτικής περίθαλψης για όλους, χωρίς διακρίσεις!

Η υγεία πρέπει να παραμείνει ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό!»