ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΑίτημα παρουσίασης των μελετών της ανάπλασης στη χερσαία ζώνη λιμένος της Ιτέας από τον Δήμο Δελφών

Αίτημα παρουσίασης των μελετών της ανάπλασης στη χερσαία ζώνη λιμένος της Ιτέας από τον Δήμο Δελφών

Αίτημα παρουσίασης των μελετών της ανάπλασης στη χερσαία ζώνη λιμένος της Ιτέας από τον Δήμο Δελφών

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Π. Ταγκαλής, απέστειλε προς το Λιμενικό Ταμείο Νομού Φωκίδας ο Δήμαρχος Δελφών, αίτημα παρουσίασης των μελετών της ανάπλασης στη χερσαία ζώνη λιμένος της Ιτέας, καθώς και των συγκοινωνιακών έργων στην παραλιακή οδό 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης των μελετών με τίτλο «Αναπλάσεις στη χερσαία ζώνη Λιμένος στην περιοχή της Ιτέας» και «Συγκοινωνιακά έργα στην παραλιακή οδό 28ης Οκτωβρίου εντός χερσαίας ζώνης Λιμένος», ζητά από το Δήμο Δελφών την κατάθεση προτάσεων επ’ αυτών.

Εν συνεχεία των παραπάνω, ο κ. Ταγκαλής, με έγγραφο που απέστειλε προς το Λ.Τ.Ν. Φωκίδας, προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις ή πληροφορίες, σημειώνει ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και συνάμα απαραίτητο να διοργανωθεί επίσημη παρουσίαση των δύο μελετών, παρουσία των μελετητών.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας, κ. Νικόλαος Γιογάκης, σε δήλωσή του τονίζει τη σημασία των δύο μελετών, που αφορούν το παραλιακό Τμήμα της Ιτέας, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον υπόλοιπο αστικό ιστό, σημειώνοντας πως η εφαρμογή τους θα επηρεάσει το μέλλον της Ιτέας για τις επόμενες δεκαετίες.

«Θεωρούμε κορυφαίο θέμα την πλήρη ενημέρωση όλων μας, ώστε με την ανάλυση των στοιχείων των μελετών, της φιλοσοφίας που διέπονται και τις απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που ενδεχομένως προκύπτουν από αυτές, ακολούθως να κατατεθούν και οι σχετικές προτάσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης», αναφέρει καταλήγοντας το αίτημα του Δήμου Δελφών προς το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας.