ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά Ελλάδα«Όχι» από τον Δήμο Χαλκιδέων στην κατασκευή μονάδας παραγωγής και καύσης βιοαερίου στον Βατώντα

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

#TAGS: Δήμος Χαλκιδέων 

«Όχι» από τον Δήμο Χαλκιδέων στην κατασκευή μονάδας παραγωγής και καύσης βιοαερίου στον Βατώντα

«Όχι» από τον Δήμο Χαλκιδέων στην κατασκευή μονάδας παραγωγής και καύσης βιοαερίου στον Βατώντα

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024

Γιώργος Πέππας

Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής και καύσης βιοαερίου, στην οποία συμμετείχαν πολίτες και φορείς του Βατώντα και της Νέας Αρτάκης και δίπλα τους στάθηκε ο Δήμος Χαλκιδέων, με την παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου και Συμβούλων της Κοινότητας Νέας Αρτάκης.

Στην τοποθέτησή της, η Δήμαρχος τόνισε ότι, ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ξεκάθαρα αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών. «Η κατασκευή μιας τέτοιας μονάδας τόσο κοντά στον οικιστικό ιστό, σε επιχειρήσεις και στο σχολείο δεν πρέπει να γίνει. Εκφράζουμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας, λέμε ένα δυνατό και ξεκάθαρο ΟΧΙ. Δυστυχώς, η παρούσα Δημοτική αρχή την κληρονόμησε από πολύ παλιά αυτή την ιστορία και ερχόμαστε σήμερα, να αντιδράσουμε. Ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου μας, μαζί με τον Νομικό Σύμβουλο των κατοίκων και με εξειδικευμένο Τεχνικό Σύμβουλο, είναι σε απόλυτη συνεργασία, προκειμένου να κατατεθεί από κοινού, το συντομότερο δυνατό, μια αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης κατασκευής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στα Διοικητικά Δικαστήρια. Το θέμα είναι να βρούμε νομικούς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς, για να κερδίσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση και συνεργασία, ώστε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί σε όφελος της τοπικής κοινωνίας, σε όφελος των παιδιών και όλων των κατοίκων του Βατώντα.», ανέφερε η Δήμαρχος Χαλκιδέων.