ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜήνυμα της Γιώτας Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

ΒΟΙΩΤΙΑ

(copyright: Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα για την...)

Μήνυμα της Γιώτας Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Μήνυμα της Γιώτας Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη:

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, μας υπενθυμίζει την ανεκτίμητη προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών, καθώς κάθε μονάδα αίματος μπορεί να χαρίσει ζωή σε έως και τρεις συνανθρώπους μας.

Παρά την παγκόσμια ανάγκη για αίμα, η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι ισότιμη. Οι χώρες με χαμηλή ή μεσαία οικονομική ανάπτυξη, καθώς και εκείνες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, πλήττονται δυσανάλογα από ελλείψεις αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς που χρειάζονται άμεση θεραπεία.

Στην Ελλάδα, η ανεπάρκεια μονάδων αιμοδοσίας σε πολλά νοσοκομεία, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις στην κάλυψη των αναγκών μετάγγισης. Η ίδρυση νέων κέντρων και η ομαλή λειτουργία τους σε εθνικό επίπεδο μέσω στοχευμένων πολιτικών από την Πολιτεία, σε συνδυασμό με την αύξηση οικονομικών πόρων, μπορούν να διασφαλίσουν την επάρκεια αίματος και να σώσουν ζωές.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, που προσφέρει ένα πολύτιμο δώρο ζωής με ανιδιοτέλεια και χωρίς διακρίσεις. Ας στηρίξουμε ενεργά τις τράπεζες αίματος με τη συμμετοχή μας, συμβάλλοντας σε μια υγιή και ασφαλή κοινωνία!