ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤανάγρα: Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 - Σώα η πιλότος (Βίντεο)

ΤΑΝΑΓΡΑ

Τανάγρα: Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 - Σώα η πιλότος (Βίντεο)

Τανάγρα: Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 - Σώα η πιλότος (Βίντεο)

Έτρεξαν οι συνάδελφοί της και την βοήθησαν- Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Σώα είναι η πιλότος Μιράζ 2000-5 η οποία αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Το Μιράζ 2000-5 είχε ήδη προσγειωθεί και μετά εγκατέλειψε το αεροσκάφος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έτρεξαν οι συνάδελφοί της και την βοήθησαν ενώ το αεροσκάφος δεν φέρεται να έχει πάθει κάποια σοβαρή ζημιά, αντιθέτως έχει μικρές υλικές ζημιές που θα επισκευαστούν.

Ποια είναι η 30χρονη πιλότος Μιράζ 2000-5

Όπως μετέδωσε το Mega πρόκειται για 30χρονη ιπτάμενη, η οποία πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό και είχε περιγράψει ότι από μικρό κορίτσι το όνειρό της ήταν να γίνει πιλότος.

Η πιλότος, που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το Mirage, υπηρετεί στην 114 πτέρυγα μάχης ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές αερομαχίες και ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις. Για τις ικανότητές της και όσα μπορεί να συνέβησαν κατά τη διάρκεια του σημερινού περιστατικού, μίλησε ο αντιπτέραρχος ε.α, Κωνσταντίνας Ιατρίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεται πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου είναι πιθανόν πάει φωτιά το αεροσκάφος. Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και του εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της».

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Ο Ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα