ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Εύβοια

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Εύβοια

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Εύβοια

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Εύβοια. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και οχήματα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη επτά άτομα που προμηθεύτηκαν ναρκωτικά από τους συλληφθέντες, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται επτά (7) ακόμη άτομα που προμηθεύτηκαν ναρκωτικά από τους συλληφθέντες

Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη, ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα κ.α.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (05-07-2024) το πρωί σε περιοχές της Εύβοιας, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται επτά (7) ακόμη άτομα, τα οποία, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, προμηθεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες από τους δύο συλληφθέντες.

Η διακρίβωση της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων, είναι αποτέλεσμα συνδυαστικής συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων και δεδομένων, αλλά και αξιοποίησης τεχνικών μεθόδων έρευνας, κατά την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία.

Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από την 07-06-2024 και μέχρι τον εντοπισμό και την σύλληψή τους, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και πιο συγκεκριμένα ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, σε περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας, ενώ για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τον προσδιορισμό του είδους και της ποσότητας των ναρκωτικών, καθώς και του χρηματικού αντιτίμου αυτών.   

Σε ταυτόχρονες νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο συλληφθέντων, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (3) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους (144) γραμμαρίων,

• (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (270,3) γραμμαρίων,

• (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

• πληθώρα από διάφανες σακούλες τροφίμων, κατάλληλες για την συσκευασία των ναρκωτικών,

• ψαλίδι και μεταλλικό κουτάλι, με εμφανή υπολείμματα κοκαΐνης,

• χάρτινο ποτήρι, με εμφανή υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,

• το χρηματικό ποσό των (3.900) ευρώ, καθώς και

• (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησία ενός εκ των συλληφθέντων, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.