ΑρχικήΣυνεντεύξειςΖημία 1,5 εκατομμυρίου ευρώ έπαθαν οι εξαπατημένοι κτηνοτρόφοι σε Βοιωτία και Φωκίδα - Ο δικηγόρος των κτηνοτρόφων στο Ράδιο Θήβα

Ζημία 1,5 εκατομμυρίου ευρώ έπαθαν οι εξαπατημένοι κτηνοτρόφοι σε Βοιωτία και Φωκίδα - Ο δικηγόρος των κτηνοτρόφων στο Ράδιο Θήβα

Ζημία 1,5 εκατομμυρίου ευρώ έπαθαν οι εξαπατημένοι κτηνοτρόφοι σε Βοιωτία και Φωκίδα - Ο δικηγόρος των κτηνοτρόφων στο Ράδιο Θήβα

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

Γιώργος Πέππας

Στο «Ράδιο Θήβα», στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης» μίλησε ο δικηγόρος, κ. Γαλανός, που εκπροσωπεί τους κτηνοτρόφους που εξαπατήθηκαν, όπως δηλώνουν, από έναν επιχειρηματία και έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής.

Όπως αναφέρει ο κ. Γαλανός, οι δύο άνδρες συνεργάζονταν στενά για να εξαπατήσουν τους κτηνοτρόφους, με τον Έλληνα επιχειρηματία να προσφέρει μια μη συμφέρουσα τιμή αγορά των ζώων και τον άνδρα αλβανικής καταγωγής στη συνέχεια να παρουσιάζετε πρόθυμος να αγοράσει σε ικανοποιητική τιμή τα ζώα των κτηνοτρόφων. Φαίνεται δε, πως ο άνδρας αλβανικής καταγωγής είχε «πάρε δώσε» με τους κτηνοτρόφους ήδη από τα Χριστούγεννα, προσπαθώντας από ότι φαίνεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, αγοράζε τακτικά ζώα από αυτούς.

Φαίνεται πως συνολικά οι κτηνοτρόφοι πούλησαν 20.000 ζώα, αρνιά και κατσίκια, στον άνδρα αλβανικής καταγωγής, αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ο οποίος έκοψε επιταγές οι οποίες δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Ο κ. Γαλανός υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας αποποιείται κάθε ευθύνη, αν και από ότι φαίνεται ο άνδρας αλβανικής καταγωγής χρησιμοποιούσε οχήματα του αλλά και χώρους σταυλισμού που άνηκαν στον Έλληνα επιχειρηματία. Από την άλλη πλευρά ο αλβανικής καταγωγής άνδρας έχει βγει εκτός συνόρων και δεν έχει δείξει σημάσια ζωής, με τις αρχές να πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Η ζημιά των κτηνοτρόφων αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ το κέρδος από την απάτη φαίνεται πως ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια.

Ο κ. Γαλανός επισήμανε πως βρίσκονται σε αναμονή για την κατάθεση της μήνυσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οικονομική καταστροφή για δεκάδες κτηνοτρόφους

Ήδη η πανδημία του κορωνοϊού είχε πλήξει σημαντικά τον κλάδο των κτηνοτρόφων, οι οποίοι με την απάτη αυτή έρχονται αντιμέτωποι με οικονομική καταστροφή.

Τέλος, ο κ. Γαλανός, με έναν αισιόδοξο τόνο, δήλωσε πως πιστεύει ότι θα ικανοποιηθούν οι κτηνοτρόφοι από την έκβαση της υπόθεσης.