ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗ πρόεδρος του Ι.Σ. Θήβας στο Ράδιο Θήβα - Πλήρης εγκατάλειψη του Γ.Ν. Θήβας

Η πρόεδρος του Ι.Σ. Θήβας στο Ράδιο Θήβα - Πλήρης εγκατάλειψη του Γ.Ν. Θήβας

Η πρόεδρος του Ι.Σ. Θήβας στο Ράδιο Θήβα - Πλήρης εγκατάλειψη του Γ.Ν. Θήβας

Η κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα μιλάει αποκλειστικά στο Ράδιο Θήβα για την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Γιώργος Πέππας

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, κ. Φ. Πρωτόπαπα, μίλησε στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ι.Σ. αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Θήβας.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα με την παθολογική κλινική, έχουμε πολλά χρόνια πρόβλημα, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχε στρώσει κάπως, αλλά τώρα βρισκόμαστε πάλι στα ίδια, δύο γιατροί έχουν πάρει απόσπαση. Οι γιατροί είχαν γίνει τρεις, ήρθε ένας επικουρικός, έγιναν τέσσερις, είχε στηθεί η παθολογική κλινική για ενάμιση χρόνο τώρα και δούλευε. Τώρα έχουν μείνει τρεις γιατροί, δεν μπορούν να βγάλουν ούτε εφημερίες του μήνα, ούτε την κλινική, ούτε να κάνουν τακτικό παθολογικό ιατρείο. Το πρόβλημα τώρα είναι πως έχει προγραμματιστεί ραντεβού, αφού το νοσοκομείο με τον κορωνοϊό λειτουργεί με ραντεβού, τα οποία θα πρέπει να ακυρώσουμε. Βρισκόμαστε υπό το μηδέν.» Η κ. Πρωτόπαπα υπογράμμισε πως ο Διοικητής του Γ.Ν. Λιβαδειάς, υποστηρίζει πως το υλικό που έλαβε το Γ.Ν. Θήβας μέσω δωρεών, πρέπει να μεταφερθεί «γιατί δεν χρειάζεται στο Νοσοκομείο της Θήβας».

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει συναίνεση από εδώ να φύγουν οι γιατροί και να τους μετακινούν. Δεν μπορεί να φεύγει ο γιατρός και να μην υπάρχει κανένας πίσω.»

Αναφορικά με το Γ.Ν. Χαλκίδας, το οποίο αναμένεται να εγκαινιάσει νέο τμήμα γυναικολογικής κλινικής μέσα στον ερχόμενο μήνα, το οποίο θα λάβει από τα γύρω νοσοκομείο υλικό και προσωπικό. «Ενώ το νοσοκομείο κτηριακά διαθέτει άριστη υποδομή δεν έχει ποτέ επανδρωθεί και δεν έχει ποτέ δουλέψει. Ας μην ξεχνάμε πως πριν μερικά χρόνια για το θέμα της αιμοδοσίας είχαμε πάρει ψυγεία, έμειναν εκεί και πήγαν σε άλλο νοσοκομείο.» Η κ. Πρωτόπαπα υπογράμμισε πως το Γ.Ν. Θήβας εξυπηρετεί ένα μεγάλο φόρτο εργασίας, έχοντας τόσο την ευρύτερη περιοχή υπό την εποπτεία του, όσο και το Κέντρο Φιλοξενίας της Θήβας αλλά και της Ριτσώνας.

Όσο αφορά τις δωρεές, οι οποίες αναμένονται να φύγουν από το Γ.Ν. Θήβας προς το Γ.Ν. Λιβαδειάς, η πρόεδρος του Ι.Σ. Θήβας επισήμανε πως θα έπρεπε να είχαν γίνει εξ αρχής μέσω του Δήμου Θηβαίων, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα έμεναν στο Γ.Ν. Θήβας. «Πρέπει να γίνει μια μαζική κινητοποίηση, μπροστά να είναι ο δήμαρχος μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο.»