ΑρχικήΑθλητικάΑνακοινώθηκε η έναρξη των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ

ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: ΕΣΚΑΣΕ  Μπάσκετ 

Ανακοινώθηκε η έναρξη των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ

Ανακοινώθηκε η έναρξη των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ

Αναλυτικά οι ημερομηνίες που ξεκινούν τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ 2020-2021

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ανακοίνωθηκαν, μέσω προκήρυξης της ΕΣΚΑΣΕ, τα νέα πρωταθλήματα που θα διοργανωθούν την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και συγκεκριμένα για τις κατηγορίες Ανδρών Α, Β, Γ, Γυναικών, Παίδων, Εφήβων, Κορασίδων αλλά και Νεανίδων.

Στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται, όπως κάθε χρονιά, να ξεκινήσουν πρώτα τα πρωταθλήματα, παιδιών, εφήβων, κορασίδων, νεανίδων.

Στις 10 Οκτωβρίου ξεκινάει η Α και Β ΕΣΚΑΣΕ. Στις 23 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η κατηγορία Γυναικών, ενώ αναφορικά με την Γ ΕΣΚΑΣΕ, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση που να καθορίζει την ημερομηνία έναρξης, γεγονός που επηρεάζεται από τη διαθεσιμότητα των διαιτητών.

Η προκήρυξη αναφέρει πως

  • Ομάδα που δεν θα κατέβει να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια θα μηδενίζεται και θα υποβιβάζεται 2 κατηγορίες ξεκινώντας την επόμενη περίοδο με -1.
  • Ομάδα που θα μηδενίζεται σε ένα αγώνα εκτός από το -1 της τρέχουσας περιόδου θα μεταφέρει την ίδια ποινή και για το επόμενο πρωτάθλημα.
  • Οι ομάδες της Α’ ΕΣΚΑΣΕ υποχρεούνται να συμμετέχουν παράλληλα και στο πρωτάθλημα παίδων ή εφήβων αλλιώς έχουν ποινή μηδενισμού (-2).

Οι ηλικίες των αθλητών που θα έχουν δικαίωμα στα πρωταθλήματα υποδομής θα είναι οι εξής:

Εφήβων: 2003, 2004 και 5 αθλητές του 2005 ή νεότεροι.

Παίδων: Γεννηθέντες το 2005 και νεότεροι.

Νεανίδων: 2003, 2004 και 6 αθλήτριες του 2005 ή νεότερες.

Κορασίδων: Γεννηθείσες το 2005 και νεότερες.

Στα πρωταθλήματα ανδρών σε όλες τις κατηγορίες είναι υποχρεωτική η παρουσία δύο αθλητών γεννημένων το 2000 ή νεότερων που ο ένας εκ των δύο πρέπει να έχει υποχρεωτική συμμετοχή στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων.