ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤο Σ.Ι.Υ.Λιβαδειάς καταγγέλλει την Κυβέρνηση - «Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!»

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Το Σ.Ι.Υ.Λιβαδειάς καταγγέλλει την Κυβέρνηση - «Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!»

Το Σ.Ι.Υ.Λιβαδειάς καταγγέλλει την Κυβέρνηση - «Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!»

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Γιώργος Πέππας

Σε «πύρινη» ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς κατακεραυνώνει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για το «χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που κατέθεσε και προωθεί για συζήτηση στη Βουλή», ενώ καλεί όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

Η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

το Δ.Σ του Σωματείου μας, καταγγέλλει την κυβερνητική προσπάθεια, με το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που κατέθεσε και προωθεί για συζήτηση στη Βουλή, για την απαγόρευση, ουσιαστικά, και ποινικοποίηση των διαδηλώσεων μας, αναγορεύοντας την αστυνομική αρχή σε «εκτιμητή» και «κριτή» της πραγματοποίησης του αναφαίρετου δικαιώματος στις διαδηλώσεις, καθιστώντας μέχρι και «ιδιώνυμο αδίκημα» τη συμμετοχή σε μια συγκέντρωση, που κατά τη γνώμη της αστυνομικής αρχής δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε για να δυσκολέψει – εμποδίσει τις απεργίες, έρχεται τώρα να νομοθετήσει, συμπληρώνοντας το αντεργατικό πλαίσιο, με στόχο την καταστολή των εργατικών διεκδικήσεων, ποινικοποιώντας τις εργατικές – λαϊκές διαδηλώσεις, όπως το απαιτούν οι εργοδότες μας.

Το γεγονός πως το νομοσχέδιο αυτό έρχεται αιφνιδιαστικά μέσα στο κατακαλόκαιρο κι ενώ ακόμα αντιμετωπίζουμε τους περιορισμούς και άλλες οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, προϊδεάζει πως τα χειρότερα έπονται και προσπαθούν έτσι, να εμποδίσουν τις αναμενόμενες αντιδράσεις μας.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται μια ακόμη φορά πως οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές πάνε μαζί με αντιδημοκρατικά μέτρα. Όμως η πείρα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θα αντιδράσουν! Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται και η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους την Πέμπτη 09/07/2020 και ώρα 20.00 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (κεντρική πλατεία Λιβαδειάς), προκειμένου να εκφράσουμε την αντίθεση μας, για να μην περάσει και να αποσυρθεί το κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο.