ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε απουσίες η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την ΕΥΔΑΠ

Με απουσίες η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την ΕΥΔΑΠ

Με απουσίες η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την ΕΥΔΑΠ

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2026

Γιώργος Πέππας

Χωρίς τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Ορχομενού και Λεβαδέων, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος που προβλέπει την επέκταση της ΕΥΔΑΠ στην Βοιωτία.

Σύλλογοι που προσκλήθηκαν στη συνεδρίαση αλλα δεν έδωσαν το παρών ενω εκπρόσωποι του αγροτικού συλλόγου Ησίοδος παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, παρά το γεγονός ότι σε πρώτο χρόνο δεν προκλήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν γι αυτό.

Ο Κυριάκος Κυριαζής και ο Λουκάς Βούλγαρης από τον Ορχομενό και τη Λιβαδειά αντίστοιχα, χαρακτηρίζουν προσχηματική τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου καθώς θεωρούν ειλημμένη την απόφαση μεταβίβασης της χρήσης του νερού της περιοχής στην ΕΥΔΑΠ.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά τους για το ρόλο της ΕΥΔΑΠ σε σχέση με τη νέα επένδυση ύψους 240 εκατ. ευρώ που έχει δρομολογηθεί και προβλέπει τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερη data center -έργο ψηφιακής υποδομής- στην κοινότητα του Κάστρου στον Ορχομενό, στη θέση Αμπέλια, με μέτωπο στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και σε έκταση 340 στρεμμάτων του οποίου για την καθημερινή λειτουργία απαιτούνται τεράστιες ποσότητες νερού.

Προεκλογικό άρωμα είχε το σχόλιο των αγροτών για τη συγνώμη που απαιτεί ο ΠΘ με αφορμή στην εξέλιξη της δεύτερης δικογραφίας του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις 7 αρχειοθετήσεις των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

" Πρώτα να ζητήσει συγνώμη ο ΠΘ για τα χρήματα των αγροτών που χάθηκαν και μετα εμείς οι αγρότες δεν θα τον ψηφίσουμε".