ΑρχικήΑθλητικάΦάνης Φλώτσιος: Ανάρτηση με νόημα για τη «δικαίωση» στον απόηχο των συλλήψεων στην ΕΟΚ

ΜΠΑΣΚΕΤ

#TAGS: Φάνης Φλώτσιος  ΕΣΚΑΣΕ  ΕΟΚ 

Φάνης Φλώτσιος: Ανάρτηση με νόημα για τη «δικαίωση» στον απόηχο των συλλήψεων στην ΕΟΚ

Φάνης Φλώτσιος: Ανάρτηση με νόημα για τη «δικαίωση» στον απόηχο των συλλήψεων στην ΕΟΚ

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ μιλά για αλήθεια και αξιοπρέπεια - Σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης οι έξι κατηγορούμενοι

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2026

Γιώργος Πέππας

Μια ανάρτηση με ιδιαίτερες αναφορές στη δικαίωση, την αλήθεια και την αξιοπρέπεια πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ, Φάνης Φλώτσιος, στον απόηχο των συλλήψεων που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς συνέπεσε με τις εξελίξεις γύρω από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και τη σύλληψη έξι προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Λιόλιος, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για καταγγελίες που αφορούν ενδεχόμενη χειραγώγηση αγώνων και αδικήματα δωροδοκίας.

Παρότι ο Φάνης Φλώτσιος δεν αναφέρεται ονομαστικά σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ούτε συνδέει ευθέως την ανάρτησή του με την υπόθεση, το περιεχόμενό της αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία δημοσιεύτηκε.

«Η δικαίωση δεν έρχεται πάντα όταν τη ζητάς»

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ επέλεξε να δημοσιεύσει ένα εκτενές απόσπασμα από το βιβλίο «Δεν γονατίσαμε ποτέ», με επίκεντρο τη δύναμη της υπομονής, την επιμονή απέναντι στις δυσκολίες και τη σημασία της διατήρησης των προσωπικών αρχών.

Η ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η δικαίωση δεν έρχεται πάντα όταν τη ζητάς. Έρχεται όταν έχεις τη δύναμη να αντέξεις, να συνεχίσεις και να μη χάσεις τον εαυτό σου, ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν να είναι εναντίον σου.

Δεν χρειάζεται να φωνάξεις, να αποδείξεις ή να εξηγήσεις τίποτα σε κανέναν. Ο χρόνος έχει τον δικό του τρόπο να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα, την αξία από την υποκρισία και τους ανθρώπους που στάθηκαν όρθιοι από εκείνους που βιάστηκαν να τους κρίνουν.

Γιατί η μεγαλύτερη δικαίωση δεν είναι να δεις τους άλλους να παραδέχονται το λάθος τους. Είναι να φτάσεις εκεί που αξίζεις, χωρίς να έχεις προδώσει τις αρχές και την αξιοπρέπειά σου.

Και τότε, η σιωπή σου θα έχει πει περισσότερα από χίλιες λέξεις. Η διαδρομή σου θα έχει δώσει τις απαντήσεις. Και η δικαίωσή σου θα είναι η πιο δυνατή απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την αξία σου.

Γιατί στο τέλος, δεν μετράει ποιος σε αμφισβήτησε. Μετράει αν εσύ λύγισες. Κι όταν η αξιοπρέπεια γίνεται κίνητρο, η δικαίωση γίνεται σκοπός…»

Ο Φάνης Φλώτσιος ολοκλήρωσε τη δημοσίευσή του με την αναφορά στο βιβλίο «Δεν γονατίσαμε ποτέ» και τη φράση:

«6 Ανθρωποι, μια στάση ζωής, ΚΑΜΙΑ υποχώρηση!!!!»

Σήμερα στον εισαγγελέα και τον ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι

Την ίδια ώρα, οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΟΚ συνεχίζονται, καθώς σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026, αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι έξι κατηγορούμενοι.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, καθώς και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ελληνικής καλαθοσφαίρισης και της διαιτησίας.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να παρουσιαστούν αρχικά στον αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Δεν αποκλείεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Η υπόθεση αφορά καταγγελίες για πιθανή χειραγώγηση αγώνων μπάσκετ και αδικήματα δωροδοκίας και δωροληψίας, ενώ οι δικαστικές αρχές εξετάζουν το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας.

Τα χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν στις έρευνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα χρηματικά ευρήματα που έχουν γίνει γνωστά μετά τις αστυνομικές έρευνες σε κατοικίες κατηγορουμένων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το ποσό των 820.000 ευρώ σε μετρητά, το οποίο φέρεται να εντοπίστηκε στην κατοικία του διαιτητή Πέτρου Παπαπέτρου.

Κατά τις ίδιες έρευνες έχουν αναφερθεί και μικρότερα χρηματικά ποσά σε κατοικίες άλλων εμπλεκομένων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ενιαία επιβεβαιωμένη εικόνα για το ακριβές ύψος και την κατανομή τους.

Η προέλευση των χρημάτων και η ενδεχόμενη σύνδεσή τους με τα υπό διερεύνηση αδικήματα αποτελούν αντικείμενο της δικαστικής διαδικασίας.

Επισημαίνεται ότι η ανεύρεση χρημάτων δεν συνιστά από μόνη της απόδειξη τέλεσης αξιόποινης πράξης, ενώ για όλους τους κατηγορουμένους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Η χρονική συγκυρία της ανάρτησης

Η ανάρτηση του Φάνη Φλώτσιου έρχεται σε μια περίοδο έντονων εξελίξεων για το ελληνικό μπάσκετ, με τη δικαστική έρευνα να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Οι επανειλημμένες αναφορές στη δικαίωση, στην αξιοπρέπεια και στην αλήθεια, σε συνδυασμό με τη χρονική στιγμή της δημοσίευσης, δημιουργούν εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει διευκρινίσει εάν το συγκεκριμένο μήνυμα συνδέεται με τις συλλήψεις στην ΕΟΚ ή αφορά διαφορετικά γεγονότα και προσωπικές εμπειρίες.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή παρουσία των έξι κατηγορουμένων ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο σημαντικό στάδιο μιας υπόθεσης που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στον χώρο της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.