ΑρχικήΈνθεταΤεχνολογίαΤέλος (;) στην πειρατεία στην Ελλάδα

Τέλος (;) στην πειρατεία στην Ελλάδα

Τέλος (;) στην πειρατεία στην Ελλάδα

Έρχεται νέα νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Σπύρος Πέππας

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας(ΟΠΙ), ετοιμάζουν μια νέα νομοθετική ρύθμιση με σκοπό το τέλος των ιστοσελίδων που αναπαράγουν παράνομα ταινίες, σειρές, μουσική, παιχνίδια κ.α.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει προσπάθεια αντιμετώπισης της πειρατείας σε δεκάδες ιστοσελίδες αναπαραγωγής ταινιών, χωρίς όμως να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού οι διαχειριστές των ιστοσελίδων επέστρεψαν με νέες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση θέλει να εισάγει το dynamic blocking injunction, το οποίο διαθέτει μηχανισμό ελέγχου και άμεσης αντίδρασης για ιστοσελίδες οι οποίες θα επανεμφανίζονται σε νέα διεύθυνση φιλοξενώντας όμως το ίδιο περιεχόμενο.

Στις 7 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη των καλλιτεχνών, ανακοινώσαμε την ψήφιση διατάξεων για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας. Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών αποτελεί πάγιο αίτημα των καλλιτεχνών, καθώς και διεθνών οργανισμών. Προχωρήσαμε στα απαιτούμενα βήματα, ώστε το έργο των καλλιτεχνών να διασφαλίζεται και να κατοχυρώνονται τα πνευματικά τους δικαιώματα. Ειδικά, σε ό,τι αφορά τους τομείς της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Το πνευματικό έργο των δημιουργών τώρα προστατεύεται δυναμικά - Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού