ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣοβαρό εργατικό ατύχημα στη Θήβα

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Θήβα

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Θήβα

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Γιώργος Πέππας

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Θήβας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», κάνει λόγο για ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια νυχτερινής βάρδιας, στις 29 προς 30 Ιουλίου 2020. Όπως αναφέρει το σωματείο, ένα κλάρκ πάτησε το πόδι εργαζόμενη, συνθλίβοντας το κουντεπιέ του ποδιού της, με τον «Σπάρτακο» να κατηγορεί την εργοδοσία για το εν λόγω ατύχημα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ στη Θήβα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της νυκτερινής βάρδιας στις 29 προς 30 Ιουλίου 2020, κλαρκ με συμπαγή ελαστικά πάτησε το πόδι εργαζόμενης με αποτέλεσμα να συνθλιβεί το κουντεπιέ του ποδιού της.

Η συνάδελφος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Θηβών στον Ερυθρό Σταυρό όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται.

Αποκλειστικά και μόνη υπεύθυνη για το ατύχημα είναι η εργοδοσία. Τα αίτια βρίσκονται στις συνθήκες εντατικοποίησης που έχουν επιβληθεί.

Σ΄αυτές τις συνθήκες, όπου η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θηβών συνεχίζεται, και αυτό το εργατικό ατύχημα επιβεβαιώνει ότι η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του Νοσοκομείου είναι αναμφισβήτητη.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε τη στελέχωση και εξειδίκευση του Νοσοκομείου Θηβών καθώς και τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα εργατικά ατυχήματα (έως την αποκατάσταση) που συμβαίνουν καθημερινά στις βιομηχανίες Θηβών- Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Ατυχήματα που τα περισσότερα από αυτά δε γίνονται γνωστά, γιατί οι εργοδότες με τους μηχανισμούς τους τα κρύβουν.

Απαιτούμε από την εργοδοσία της ΜΟΡΝΟΣ:

  • Να λάβει κάθε μέτρο για να μη συμβεί άλλο ατύχημα στο εργοστάσιο.
  • Να φροντίσει και να αναλάβει το κόστος για ό,τι χρειαστεί η συνάδελφος μέχρι την πλήρη αποκατάστασή της από το ατύχημα.

Στη συνάδελφο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και θα είμαστε στο πλευρό της σε ό,τι χρειαστεί.