ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυνάντηση στη Λαμία για την πορεία των έργων της Π.Ε. Φωκίδας

Συνάντηση στη Λαμία για την πορεία των έργων της Π.Ε. Φωκίδας

Συνάντηση στη Λαμία για την πορεία των έργων της Π.Ε. Φωκίδας

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Γιώργος Πέππας

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, στη Λαμία, έλαβε χώρα σύσκεψη για την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, ανάμεσα στον Περιφερειάρχη, κ. Φ. Σπανό, τον βουλευτή Φωκίδας, κ. Γιάννη Μπούγα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας, κ. Γιώργο Δελμούζο, τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή και τον Δήμαρχο Δωρίδος κ. Γιώργο Καπεντζώνη.

Αρχικώς, συζητήθηκαν οι προοπτικές υλοποίησης (ωρίμανση και χρηματοδότηση) του "Διαγώνιου ?ξονα" Φωκίδας, Θερμοπύλες - Αντίρριο, που κατά κοινό τόπο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Φωκίδας και εκ των κορυφαίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνολικά.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν τα τμήματα: Θερμοπύλες - ?μφισσα (περιλαμβανομένου του ενταγμένου στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας τμήματος "Γραβιά - Κόμβος 51"), Ιτέα - ?γιος Νικόλαος (όρια Νομού) και ?γιος Νικόλαος - Αντίρριο. Ακόμη, συζητήθηκε η εξέλιξη του έργου άρδευσης ΤΟΕΒ Μόρνου με έμφαση στις ανάγκες επίσπευσης, σχεδιαστικής αναβάθμισης και κυρίως ολοκλήρωσής του, καθώς αποτελεί διαχρονικό ζητούμενο για μεγάλο πλήθος παραγωγών, αλλά και συνολικά για την Αγροτική Οικονομία της περιοχής και της Περιφέρειας. Επίσης, τονίστηκε η μεγάλη ανάγκη αποπεράτωσης του αρδευτικού έργου του Ελαιώνα ?μφισσας και ιδιαιτέρως των ενεργειών που πρέπει να γίνουν με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, προς εξασφάλιση των απαραίτητων παροχών νερού.

Τέλος, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε η πορεία πλήθους έργων και δράσεων της Περιφέρειας και των Δήμων στο επίπεδο των πάσης φύσεως υποδομών, αλλά και οι πρωτοβουλίες του Βουλευτή σε ζητήματα όπως η Υγεία, η Οικονομία και άλλα.

 Με το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ευχαριστώ το Βουλευτή και τους Δημάρχους για την εποικοδομητική μας συνάντηση. Είναι η στιγμή που ενώνουμε δυνάμεις. Κεντρικό κράτος και Αυτοδιοίκηση, συνδιαμορφώνουμε ένα χαρτοφυλάκιο με κοινούς ιεραρχημένους στόχους, τους οποίους υπηρετούμε μεθοδικά και με συντονισμένες ενέργειες. Η Φωκίδα, όπως και όλη η Περιφέρειά μας, χρειάζεται πολλά, αξίζει πολλά και δουλεύουμε για να κερδίσει πολλά!»