ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά Ελλάδα17 συλλήψεις σε μια ημέρα στη Στερεά Ελλάδα

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: Αστυνομία  Συλλήψεις  Στερεά Ελλάδα 

17 συλλήψεις σε μια ημέρα στη Στερεά Ελλάδα

17 συλλήψεις σε μια ημέρα στη Στερεά Ελλάδα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

Γιώργος Πέππας

Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων στη Στερεά Ελλάδα, από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, συνελήφθησαν συνολικά (17) άτομα, ελέγχθηκαν πάνω από (1.100) άτομα και περισσότερα από (800) οχήματα, προσήχθησαν (23) άτομα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και άλλες παραβάσεις.

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (04-08-2020), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.154) άτομα, εκ των οποίων (886) ημεδαποί και (268) αλλοδαποί, καθώς και (813) οχήματα.

Προσήχθησαν: (23) άτομα, εκ των οποίων (16) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (17) άτομα, εκ των οποίων (10) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

 • (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
 • (4) ημεδαπός και (1) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 • (5) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 • (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπή, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
 • (2) ημεδαποί, για παράνομη κατασκήνωση.
 • (1) ημεδαπός, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

 • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
 • Αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (151) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • (139) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (44) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (6) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για αντικανονικούς ελιγμούς, (2) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και (76) λοιπές παραβάσεις.}
 • (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • (3) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
 • (3) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.