ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΟ Δήμος Θηβαίων προχωρά επιτέλους στην περίφραξη της «παράνομης χωματερής» στον Κόμβο του Ταχίου

Ο Δήμος Θηβαίων προχωρά επιτέλους στην περίφραξη της «παράνομης χωματερής» στον Κόμβο του Ταχίου

Ο Δήμος Θηβαίων προχωρά επιτέλους στην περίφραξη της «παράνομης χωματερής» στον Κόμβο του Ταχίου

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Θηβαίων προχώρησε στη περίφραξη ενός σημείο, στη γέφυρα προς το Τάχι, στο οποίο αδιάφοροι πολίτες έριχναν τακτικά τα απορρίμματα. Στο σημείο υπήρχαν, μεταξύ άλλων, επικίνδυνα καρκινογόνα λάστιχα ελενίτ, λεκάνες από τουαλέτες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Στο παρελθόν ο Δήμος Θηβαίων είχε προχωρήσει σε καθαρισμό του σημείο, μονάχα για να γεμίσει σκουπίδια λίγες ημέρες αργότερα, παρά την πινακίδα που υπήρχε στο σημείο, η οποία τόνιζε πως απαγορευόταν η ρίψη μπαζών.  

Η «παράνομη χωματερή» είχε απασχολήσει στο παρελθόν τόσο τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όσο και την δημοτική αρχή, καθώς ο Δήμος εναπόθετε στο σημείο αυτό υλικά που χρησιμοποιούσε στην επισκευή δρόμων, τα οποία υλικά όμως συχνά νοσφίζονταν περαστικοί που σταματούσαν με τα οχήματα τους στο σημείο.

Είναι θλιβερό το γεγονός πως ορισμένοι πολίτες αρνούνται πεισματικά να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι πρέπον να ξεφορτώνονται τα απορρίμματα τους, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για το περιβάλλον, όπου θέλουν, δίχως να ενδιαφέρονται ούτε για τους νόμους, ούτε για το περιβάλλον, αλλά ούτε και για τους συμπολίτες τους, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά τόσο παιδιά αλλά και ενήλικες που πηγαίνουν στο Δημοτικό Στάδιο της Θήβας, ενώ στο παρελθόν – πριν τον αρχικό καθαρισμό του σημείο από τον Δήμο Θηβαίων, ήταν συχνό φαινόμενο να υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά εκεί, καθώς οι περαστικοί πετούσαν και τρόφιμα.

Η καθαριότητα της πόλης είναι ευθύνη όλων των πολιτών και αυτό ήρθε η ώρα να το συνειδητοποιήσουν όλοι. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες