ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Αναστασίου: «Πρέπει να μπαίνει μια τάξη σε αυτή τη πόλη» - Περίφραξη και καθαρισμός παράνομης χωματερής στη Θήβα

Γιώργος Αναστασίου: «Πρέπει να μπαίνει μια τάξη σε αυτή τη πόλη» - Περίφραξη και καθαρισμός παράνομης χωματερής στη Θήβα

Γιώργος Αναστασίου: «Πρέπει να μπαίνει μια τάξη σε αυτή τη πόλη» - Περίφραξη και καθαρισμός παράνομης χωματερής στη Θήβα

Στο «Ράδιο Θήβα» μίλησε ο Δήμαρχος Θηβαίων για τη πρόσφατη περίφραξη και τον καθαρισμό παράνομης χωματερής στη πόλη.

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, μιλώντας στη κάμερα του «Ράδιο Θήβα», σχολίασε τον πρόσφατο καθαρισμό αλλά και την περίφραξη της παράνομης χωματερής που υπήρχε στον κόμβο στο Τάχι Θήβας, δηλώνοντας τα εξής: «Πρέπει να μπαίνει μια τάξη σε αυτή τη πόλη και δεν μπορεί όλοι ανεξέλεγκτα να πετάμε και απορρίπτουμε μπάζα όπου βρούμε. Βέβαια όταν ο πολίτης βλέπει πως σε ένα σημείο υπάρχει εναπόθεση μπαζών πάει και ο ίδιος και τα ρίχνει γιατί δεν μπαίνει στη λογική να διαχειριστεί τα μπάζα του και να πληρώσει αυτό που οφείλει. Εμείς ως δημοτική αρχή οφείλουμε να καθαρίσουμε σημεία με προβλήματα τέτοια, αυτό ξεκινήσαμε με αρχή ένα σημαντικό σημείο στη πόλη μας όπου είναι δεδομένο και όλοι γνωρίζουμε πως επί χρόνια γινόταν ρίψη μπαζών.

 

Τα διαχειριζόμαστε, τα απομακρύνουμε, τον περιφράξαμε τον χώρο και καθαρίσαμε όλη την γύρω περιοχή όπως διαπιστώσατε. Πρέπει και οι πολίτες να σέβονται τον δημόσιο χώρο, πρέπει να γίνει κατανοητό. Ούτε εμείς θέλουμε να επιβάλουμε πρόστιμα, πρόσφατα επιβάλαμε ένα πρόστιμο επειδή συνελήφθη κάποιος επ’ αυτοφώρω να πετάει μπάζα αλλά δεν είναι ο σκοπός μας αυτός. Σκοπός μας είναι να καταλάβουμε ότι πρέπει να διατηρούμε τον δημόσιο χώρο καθαρό, αν έχουμε μπάζα να τα πετάμε εκεί που πρέπει με την διαχείριση που πρέπει και όχι όπου βρούμε στο δημόσιο. Εμείς θα είμαστε αμείλικτοι στο θέμα της ρίψης μπαζών, αν μπορέσουμε γιατί όλοι λένε πως έχουν μια ταυτότητα τα απορρίμματα αλλά όχι πάντα και δεν είναι εύκολο να διαπιστώνουμε τον παραβάτη. Όπου το διαπιστώνουμε του επιβάλουμε το πρόστιμο που πρέπει, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τον δημόσιο χώρο για να είμαστε καθαρή σαν πόλη και σαν τόπος, γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε».

 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Θηβαίων για την περίφραξη:

Οριστικό τέλος έβαλε ο Δήμος Θηβαίων στην παράνομη εναπόθεση υλικών κατεδαφίσεων και μπαζών και διαφόρων άλλων απορριμμάτων, ογκωδών και μη, στην αυτοσχέδια παράνομη «χωματερή» που είχαν δημιουργήσει κάποιοι κάτω από τη γέφυρα Ταχίου στη Θήβα.

Παρά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις περί μη ρίψης μπαζών σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και την επιβολή υψηλών προστίμων, ορισμένοι πολίτες συνέχιζαν να ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον και να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο Δήμος θέλοντας να βάλει τέλος σ’ αυτή την ασυδοσία, αφού απομάκρυνε τα απόβλητα και καθάρισε το σημείο με τη βοήθεια μηχανημάτων, προέβη σε τοποθέτηση περίφραξης και σχετικής προειδοποιητικής πινακίδας.