ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε λαμπρότητα και με παρουσία του Αρχιεπισκόπου ο εορτασμός του Οσίου Εφραίμ στη Θήβα

Με λαμπρότητα και με παρουσία του Αρχιεπισκόπου ο εορτασμός του Οσίου Εφραίμ στη Θήβα

Με λαμπρότητα και με παρουσία του Αρχιεπισκόπου ο εορτασμός του Οσίου Εφραίμ στη Θήβα

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος επίσημος εορτασμός του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, έπειτα από την αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο να παρευρίσκεται στις λατρευτικές και εόρτιες εκδηλώσεις που έγιναν στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου Αμπελοχωρίου, και στον Ι.Ν. Μεγάλης Παναγίας & Αγ. Δημητρίου στη Θήβα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου που παρευρέθηκε στην Πολυαρχιερατική Θ.Λειτουργία στο Αμπελοχώρι ( γενέτειρα του Οσίου) και στον Μ. Πανηγυρικό Εσπερινό στη Θήβα, στην ομιλία του επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας για τον χαρισματικό ?γιό μας, είναι, ίσως, όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίες σήμερα, που η κοινωνία δοκιμάζεται με πρωτόγνωρες προκλήσεις, τονίζοντας ότι «η ζωή και το έργο αυτού του πνευματικού ανθρώπου, του Γέροντα Εφραίμ, που έζησε μία ενάρετη ησυχαστική ζωή, που αγωνίστηκε με την ευχή του Θεού, τις μετάνοιες, την προσευχή, τη νηστεία, την υπομονή και υπακοή, το λιγότερο που μπορεί να μας προσδώσει είναι αισιοδοξία και δύναμη, για να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη πλέον καθημερινότητά μας και πίστη ότι θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο, με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού και των Αγίων μας»

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για τη διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική παρουσία του και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση για τη συνέχιση του ιδιαίτερα σημαντικού έργου του.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες