ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτη Τανάγρα τα γαλλικά μαχητικά Rafale - «Κλείδωσε» η αγορά από την Γαλλία

Στη Τανάγρα τα γαλλικά μαχητικά Rafale - «Κλείδωσε» η αγορά από την Γαλλία

Στη Τανάγρα τα γαλλικά μαχητικά Rafale - «Κλείδωσε» η αγορά από την Γαλλία

Αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Η αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale «κλείδωσε» από την Πολεμική Αεροπορία, τα οποία αναμένεται πως θα αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Η εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει πως τα πρώτα Rafale θα βρεθούν, με το εθνόσημο, στη Τανάγρα μέσα στο 2021.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται πως θα αναφερθεί στην αγορά των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, στις 12 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του «Thessaloniki Helexpo Forum», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σ. Πέτσα να αναφέρει «Στις 12 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει το τρίπτυχο στο οποίο κινούμαστε: Εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ανάταξη της αμυντικής βιομηχανίας, που μπορεί, άλλωστε, να συμβάλει στην τεχνολογική ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης.»

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, κ. Εμανουέλ Μακρόν κατά την οποία θα οριστικοποιηθεί αφενός η συνολική αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας και αφετέρου η στάση των δύο χωρών στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 24η Σεπτεμβρίου για τις σχέσεις με την Τουρκία. 

Διαβάστε επίσης