ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Μουλκιώτης: «Επιτακτική η άμεση στήριξη αμπελουργών-οινοποιών»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Επιτακτική η άμεση στήριξη αμπελουργών-οινοποιών»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Επιτακτική η άμεση στήριξη αμπελουργών-οινοποιών»

Νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους αμπελουργούς

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής Βοιωτίας, και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης,  με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επανέρχεται και τάσσεται αλληλέγγυος με τα αιτήματα των αμπελοκαλλιεργητών και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ασκρης Βοιωτίας για την ενεργοποίηση των κοινοτικών κανονισμών για ενίσχυση αμπελουργών – οινοποιών, την χρηματοδοτική διευκόλυνσή τους, την στήριξη του εισοδήματος των αμπελουργών στα επίπεδα του 2019 και την επιβολή αυστηρών ελέγχων προς αποτροπή της οινοποίησης σταφυλιών που απαγορεύεται να οινοποιηθούν.

Η παρέμβασή του αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσης από 23ης Ιουνίου 2020 ερώτησης, με την οποία ζητούσε την άμεση και χωρίς καθυστέρηση λήψη μέτρων για την στήριξη των αμπελουργών και επαγγελματικών ομάδων. Στην απάντησή του, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προέβη σε γενικές και αόριστες αναφορές τόσον για την ένταξη του αμπελοοινικού κλάδου στα μέτρα στήριξης, όσον και για την ενεργοποίηση των μέτρων απόσταξης κρίσης και πρώιμης συγκομιδής.

Με την νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Γιώργος Μουλκιώτης επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψεως άμεσων συγκεκριμένων και με πρακτικά αποτελέσματα αποφάσεων της Κυβέρνησης, ένεκα των σημαντικών προβλημάτων που έχουν περαιτέρω προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού στους αμπελουργούς και οινοποιούς της Βοιωτίας και του μείζονος και πιεστικού ζητήματος της φετινής συγκομιδής κρασοστάφυλων και οινοποίησης, που ήδη προκαλεί αδιέξοδα.