ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά Ελλάδα«Έπεσαν» οι υπογραφές για δίκτυο ύδρευσης της παραλίας Αυλίδας Δήμου Χαλκιδεών

«Έπεσαν» οι υπογραφές για δίκτυο ύδρευσης της παραλίας Αυλίδας Δήμου Χαλκιδεών

«Έπεσαν» οι υπογραφές για δίκτυο ύδρευσης της παραλίας Αυλίδας Δήμου Χαλκιδεών

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων αλλά και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.), κ. Έλενα Βάκα, υπέγραψε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, μαζί με τον ανάδοχο του έργου, την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Δ.Κ. Παραλίας Αυλίδας Δ.Ε. Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων. Το έργο, χωρίς το Φ.Π.Α., έχει προϋπολογισμό 580.000,00 ευρώ.

Η Δημοτική Κοινότητα Παραλίας Αυλίδας και ιδιαίτερα συγκεκριμένες περιοχές όπως π.χ. η Μόρφα, έχουν αναπτυχθεί άναρχα στις προηγούμενες δεκαετίες ως τόπος Β’ κατοικίας αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελεί και σημαντικό τόπο Α’ κατοικίας. Η περιοχή τελεί ήδη σε ένταξη στο σχέδιο πόλης και το δίκτυο ύδρευσης αποτελεί βασικό έργο υποδομής. Επιπλέον, η περιοχή σήμερα υδρεύεται εν μέρει από παρακείμενο αγωγό από τον διπλανό Δήμο Τανάγρας και η ύδρευση είναι προβληματική, αφού αφενός το δίκτυο του Δήμου Τανάγρας δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση και αφετέρου κάποιες άλλες περιοχές ακόμα δεν υδρεύονται και παρουσιάζουν έντονα προβλήματα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, λόγω αύξησης του τοπικού πληθυσμού.

Ουσιαστικά, το έργο αφορά στην τεχνικά αρτιότερη και οικονομικά προσφορότερη λύση, για ανάπτυξη εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην κοινότητα της Παραλίας Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής υδροδότηση της περιοχής και η βελτίωση της υποδομής της ύδρευσης.

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ε.Π. “Υποδομές Μεταφορών-Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” - ΕΥΔ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.