ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕπιστολή του Σταμάτη Χαλβατζή για την «Εγκατάσταση ΑΠΕ στο Δήμο Θηβαίων»

ΘΗΒΑ

Επιστολή του Σταμάτη Χαλβατζή για την «Εγκατάσταση ΑΠΕ στο Δήμο Θηβαίων»

Επιστολή του Σταμάτη Χαλβατζή για την «Εγκατάσταση ΑΠΕ στο Δήμο Θηβαίων»

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Δημοτικό Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, κ. Σταμάτης Χαλβατζής, απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου, και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων, με θέμα «Εγκατάσταση ΑΠΕ στο Δήμο Θηβαίων – Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Η επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε,

με αγωνία παρακολουθούμε την ταχεία εξάπλωση, σε βαθμό αλλοίωσης του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου, των εγκαταστάσεων ΑΠΕ (Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά) στο Δήμο μας, όπως και σε γειτονικούς δήμους.

Το κύμα διαμαρτυρίας απλών πολιτών και φορέων συνεχώς διογκούται, διότι πέρα από την όποια ωφέλεια προκύπτει από την λεγόμενη πράσινη ενέργεια, σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και χωρίς σεβασμό των αρχαιολογικών χώρων.

Η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση, λόγω παντελούς έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού, δίνει την δυνατότητα να επιβάλλεται το ιδιωτικό συμφέρον αγνοώντας παντελώς την αναγκαία ισορροπία σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό ισοζύγιο, με όρους αειφόρου ανάπτυξης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρ’ ότι η κείμενη νομοθεσία την έχει αποκλείσει από την διαδικασία αδειοδότησης, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία μπορεί και οφείλει να αντιδράσει αποτρεπτικά σε αυτή την κατάσταση.

Εδώ και τώρα κύριε Δήμαρχε έχετε την υποχρέωση να συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα συζήτησης την άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή μας, με συμμετοχή φορέων και συλλογικοτήτων, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την καλύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος των δημοτών μας και όχι μόνο.

Οποιαδήποτε ολιγωρία ή καθυστερημένη αντίδραση θα εκληφθεί από την κοινωνία ως συνενοχή.